bugün

askerde mantik aranmaz

insanı çok sinirlendiren peşin hükümlere sebep vermiş doğru bir düşüncedir. askerde mantık aranmaz. askerlere imzalatılan ve saçma gibi gözüken "yapmayacagım"ların hepsi başa gelmiş şeylerdir ancak eksiktir. "tuvalette düşüp başımı yarmayacagım", "çatıya çıkmayacagım" vs de vardır normalde. çünkü özellikle doguda alaturka tuvaleti bile ilk defa gören, şimdiye dek poposunu taşa silmiş gariban çocuklar var. bu onları salak mı yapıyormuş? mehmetçiğe salak diyeni de ilk defa duydum. ölen çocugun babası şunu demiyor mu sanılıyor: "komutanım biz sana güvendik, emanet ettik. bizim oğlan elektrik neyim bilmez, niçin anlatmadınız, tembihlemediniz?" elbette soruyorlar. bu yüzden her hafta bunun gibi durumlar konu konu (değişmediyse perşembe akşamları) çocuklara izah edilir ve imzalatılır.

Bota, ağaca selam verme mantıklı olması için değil, ceza olsun veya ast-üst ilişkisini daha iyi öğrensin, komutanın her dediğini itirazsız yapsız diyedir. Çünkü ordunun görevi emri sorgulamadan yerine getirecek tek tip mükemmel asker yetiştirmektir.
mesela jandarma Yüzbaşı çavuşuna, "timini al ve bilmemne tepesini dolaşarak falanca yere git" emrini vermiştir. Çocuk timini alır ve "dağ tepe niye dolaşayım, şurda normal yol var" derse o kestirme yolda mayına basıp, mantığıyla beraber kendini ve arkadaşlarını da öldürür.
güncel Önemli Başlıklar