bugün

football manager 2012

wenger ve ferguson'un ölmeden futbolu bıraktığı oyun.

arkadaş ben bu olaya karşıyım, ibrahim üzülmez'de 2011'de kendi isteğiyle bırakıyordu. lan yapmayın etmeyin ya. ferguson'dan boşalan koltuğa beni istediler, saygımdan kabul etmedim.

neyse oyunu ilk yükledim beşiktaş ile başladım. ilk sezon 2. oldum, uefa kupasında da yarı final oynadım. takıma az genç yetenekli yabancı alayım dedim. işte tam burada bütün sinirimi evin kapısından laptopun kasasından, televizyonun tüpünden aldım. ulan portekiz b liginden oyuncu gelmiyor lan ligi beğenmeyip. onu geçtim, personele emre aşık'ı bile alamadım. oyunculara verdiğim paraları takımları kabul ediyor, ama oyuncu ligi beğenmiyor da gelmiyor. bak sen. 2. sezonun sonunda da aynı boku yaşayınca başlarım senin süper ligini diye yeniden oyuna başladım.

oyunu yeni tanıyorum diye tottenham'ı aldım. ne çok güçlü (şampiyonluğa oynayan 5 takımdan birisi değil diye) ne de çok düşük. 4. sezonu oynuyorum. takımı baştan aşağı değiştirdim. bir tek modric ve gomes kaldı. gomes'de yedek zaten. bale'e bu sezon başı city 45 milyon gibi bir para bırakınca, sattım. tabi içimden umarım kabul etmez diye geçerken, güle oynaya gitti pezevenk.

bu 4 sezonda 2 lig, 2 şampiyonlar ligi, 1 uefa, 2 fa cup, 1 world conf. cup, 1 league cup, 2 super cup * müzeme dahil ettim. ama gel gelelim yönetim hala stadyum yapmıyor lan. 2. lig takımı 50 bin kişiye oynayabiliyorken ben hala 36310 kişiye full kapasite oyun oynuyorum. gelirim de kısıtlanıyor haliyle.

transferlerde işim yaver gitti hocu açıkçası. çok kaliteli oyuncuları bala göte çok ucuza aldım. pahalıya aldıklarımı da "48 ayda öderim ben sana hocu sen raaaat ol" diye aldım.

eğer maaş bütçeniz kısıtlıysa gidin portekiz'den oyuncu alın. herifler beleşe oynuyor lan resmen. city'den falan oyuncu almaya kalkmayın iliğinizi kurutuyor ibneler. almanya'dan gelenler de ucuza oynuyor ha.

bir de taktik değiştire değiştire bi hal oldum. en son 4-2-3-1 ile oynamaya karar verdim ve gayet iyi gidiyor.

4 sezon sonunda takım şöyle bilader;

Kale: Andre-Ter Stegen (bu herifin refleksler biraz düşük ama, gelişimi çok hızlı ve çok iyi kaleci)
Dr: Cezar Azpilicueta (fm 2011'de efsane sağ bekti, 2012'de de öyle. bölgesinin en iyilerinden)
Dc: Neven Subotic (gerektiğinde gol atıyor, iyi bir defans. ama adam kaçırıyor, o yönünü bi türlü törpüleyemedim)
Dc: Phil jones (ligte 28 maçta 11 gol ile oynadı lan geçen sezon. bir maçta hat-trick yaptığını hatırlıyorum. world cup dream team'e falan girmeyi başardı.)
Dl: fabio (bir Gareth bale olamasa da bölgesinde en iyilerden birisi.)
Mc: Sandro (defansif yönüyle oynatıyorum. herif çok iyi değil, ama kötü de değil, ha bir de takımda kalanlardan biri la bu sahi)
Mc: Luka Modric (efsane)
Amc: Ganso (48 ay vade ile aldım 30 milyona. herifin yaptığı asistler istatistikler, tam bir alex, gerektiğinde gol de atıyor.)
R-Winger: Hulk (o mevkide geçen sezon 50 küsür maçta 30 küsür gol, 20 küsür de asist ile oynadı. senelik de 1.5 milyon alıyordu ki bu sezon gözü açıldı yeni kontrat istedi 2.5 alıyor şimdi.)
L-Winger: Götze (48 aylı oyuncularımdan, bu adamda istikrar yok, ama oynadımı efsane. 1 maçta 5 asist ile oynadı lan.)
Forvet: Pato (sakatlıktan kurtulamadı bi türlü. tam iyileşiyor, hat-trick yapıyor, sonra 3 4 hafta yok. fakat yüksek gol oranıyla oynamayı başarıyor, gerektiğinde sorumluluk falan da alıyor, seviyorum ya.)

yedeklerde de; bu sezon bale'nin parasıyla aldığım neymar var, yeni geldi diye hemen as takımda oynatmıyorum. coentrao'yu aldım ucuzdan bu sezon bir de. ömer toprak, kara, godoy gibi bir kaç tane daha oyuncum var böyle.

ilk sezon tek transferim hulk idi. onu da 15 milyona bıraktılar. diğer yıldız oyuncuları transferimde en büyük pay, bu godoşların takımlarında geçinemeyip, yönetimin gözden çıkarması oldu. pato, jones, subotic, falcao'yu bu sebeple alabildim. ve yönetimleri de gözden çıkardıkları için 10 ile 20 milyon arasında bir ücrete aldım tek tek. tabi hepsini aynı sezon alamadım, o kadar para yok. takımdaki oyunculara gelen iyi teklifleri değerlendirip para yaptım.

ama hala stadyum yok. Yönetim uyuma, taraftarına sahip çık.

edit: lan world cup'ı unuttum.

Sene 2014 oldu dünya kupası zamanı. heyecan dorukta, final ingiltere-almanya. final maçına kadar olayı çakmadıydım. Almanya'nın kadroya bakayım dedim, "götze'yi almıyorlarsa kadroya kimi alıyorlar lan bunlar" diye. hiç bir oyuncuyu tanımıyorum, şıvanştayger, özil falan hikaye, hiçbiri yok. mevcut kadrodaki oyuncuların nerede oynadığını da göstermiyor, gözlem de yapamıyorsun teklif de yapamıyorsun. adamların hepsinin özelliklerine sıkılmadan baktım. 14'ten aşağı puanı olan özelliği yok hiçbirinde. teknik, top sürme, hız falan 18 19 20 hepsinin. haliyle 4 tane geçirdiler ingiltere'ye.

bu arada yarmalenko bir oyun bugu amk (bugı da olur herhalde). fm 2011'de babacar, fm 2008'de lavezzi neyse fm 2012'de de yarmalenko o. fakat herife kılım, almayacağım takıma.
güncel Önemli Başlıklar