o ses türkiye

ikinci canlı hezimeti izlediğimiz yarışma. ses sistemi rezil, akış inanılmaz sorunlu idi geçen hafta ve bu iki ana sorun aynen devam ediyor. programı abartısız murat boz götürüyor, diğer jüriler hep ezber şeyler söylüyor, işin eğlence tarafı sadece boz'da. hülya'nın takımı dekone olma rekoru kırdı. hadise'nin takımında buse çok sağlam bir sese sahip, yaşına rağmen. pamela'dan istanbul gibi zor bir şarkı söyledi ve detone olmadan, eğilip bükülmeden gayet iyi okudu. mustafa sandal maalesef beklediğimizi veremiyor, seçimleri hep yanlış; canlı performansa da çıkmasaydı keşke. hiç mi birileri yahu ses sistemi rezil, canlı okumayın felan demiyor, anlamak zor. yalnız mehmet&koray ikilisi tüm o rezil sisteme rağmen öyle bir performans gösterdiler ki operayı sevdirir bu adamlar bize. ya da şöyle güzel coşkulu kahramanlık türküleri, timur selçuk tarzı çok sesli türkçe sözlü şarkılar söyleseler. adamlarda ses var, eğitimliler, çalışıyorlar ve efendiler. mustafa sandal yatsın kalksın bu ikiliye kendisini seçtikleri için dua etsin.
murat boz'un takımında ise derya şaşırttı bu hafta. bence yorumu fena değildi ama birinci olmasını da beklemiyordum. demek ki sevenleri çokmuş. bir de sandal'ın takımından ibrahim şevki'nin o rezil detone sesi ile ikinci olması mide bulandırdı.
allahtan geçen haftada ki bazı ölümcül hataları yapmadı prodüksiyon. ilk dikkatimi çeken artık şarkılarda besteci ve söz yazarının ismi geçiyor. saçma bir şekilde şarkının bilindik yorumcusunun ismi yazmıştı hemde kocaman geçen hafta ki canlı yayında. oysa şarkı beste ve söz yazarınındır. bu ikisinin ismi yazılır. neyse ki bu hafta durumu düzeltmişler.
yine de o ses sistemi ile ve akmayan formatı ile sırf acun sayesinde ayakta kalıyor bu yarışma. geçen seferde yazmıştım acun arkasında olmasa ve reyting ölçümleri devam etse bu hali ile iki haftada yayından kalkardı.