bugün

heavy metal dinleyen p blok elementi insan

bugün hala tam olarak kafalarda oturmamis bir tanimdir heavy metal heavy metalin geçmisi blues' a dayanir der kimileri benim de düsündügüm üzere.asamalardan geçerek ilk meyvelerinin 60 larin sonunda vermeye basladi.beatles' in herseyi jimi hendrix' i de bu grubun öncüleri arasina koyanlari dinlersek bundan sonra asil tanima uyan ilk grup sanilanin aksine black sabbathdegil blue cheeridi.hard mi heavy mi tanimlar üzerine tartismalar süre dursun heavy metal genisledi, degisti.led zeppelin, deep purple, jefferson airplane, iron butterfly gibi gruplarin kimsinin bugün belki esamesi okunmuyor ama onlarin hala saglam fanlari, ve bazi seylerin temeli oldugunu düsünen insanlar var.80' lere gelindiginde artik biraz olsun rock müzik dinlemis insanlarin bildigi gruplar sahneye çikti.acdc, guns n' roses, iron maiden, judas priest, megadeth, iced earth, metallica -ki bu gruplarin heavy degil hard olarak kimilerince isimlendirildigini ve tabii ki bu ana çati altinda thrash, death, melodic gibi onlarca çeside ayrtilabildigini unutmamak gerek- bunlarin en bilinenleri(gerisi için affola kisa tutmak amaç).90'lar belki henüz çok uzakta olmadigi için belki baska nedenlerle henüz tam olarak parçalanip açiklanamayan bir devam on yiliydi.
simdi çok çok ve çok kisa anlatmaya çalistigim bu yillarin olaylarini metallica ile sinirlayip onun üzerinden yorum yapmak kime düser? asagilamak için ögrenmek gerekmez mi? biraz olsun bakmak gerekmez mi? yanlis örnekler üzerinden gidip dogru sorulara yanlis cevaplar bulmanin bunu da kasti yapmanin amaci nedir? kim kimi küçük görmelidir( hayir rocker arabeskçi degil, bilen arastiran, cahil ayrimi olmali bu)
sonuç: okuyunuz, elinizin altindaki mouselari seks kölesi degil, kütüphane katibi olarak kullaniniz.saçma sapan yorumlarda da lütfen bulunup birseylere gönül verenleri kirmayiniz...