bugün

bedelli askerlik

zengin parayı versin, fakir şehit olsun şeklinde sürekli ajitasyon yapılan askerlik uygulaması.

deveye sormuşlar neden boynun eğri, o da demiş ki nerem doğru ki. işte aynen o hesap bütün dengesizliğin acısını bedelli askerlerden çıkartmak, bedelli askerlik üzerinden hukümete yüklenmek falan son derece riyakarca geliyor bana.

bedelli çıkmasaydı başbakanımızın oğlu şehit mi olacaktı? siz hiç bir milletvekili, bakan, belediye başkanı, komutan ya da savcı çocuğunun şehit olduğunu gördünüz mü? sabancının? koç'un, ağaoğlu nun çocukları, yeğenleri şehit oluyor mu hiç? bu ülkede bedelli askerlik çıkmasa da zengin çocukları zaten şehit olmuyor.

zengin çocukları üniversite okuyor, doktora yapıyor, yurt dışında geziyor, başka ülkelerde yaşıyor,yurtdışında çalışıyor görünüp her türlü 21 gün askerlik yapabiliyorlar. taş çatlasın 5 ay kısa dönem askerlik yapıyorlar.

bedelli askerliği bekleyenler imkansızlıklar yüzünden çalışmak zorunda kalıp, askere gitmeye fırsat bulamayan, aile geçindiren tipler. en azından benim çevremde bedelli bekleyen zengin çocuğu yok, şayet çıkarsa kredi çekmeyi düşünen tipler. ben de 18 ay yaptım askerliğimi ama ne bedelli ne de vicdani ret karşıtı değilim. ucuz ajitasyonlara gerek yok, bu ülkenin profesyonel orduya ihtiyacı var ve eminim profesyonel olarak askerlik yapmaya gönüllü, doğuştan asker ruhlu gençlerimiz de azımsanmayacak kadar çoktur.

terhisine 1 hafta kala şehit olan kardeşlerimiz var, demek ki 15 ay bile yeterli değil 10 sene kamplarda eğitim görmüş pkk lı karşısında 15 aylık askerin bile işi zor ama bakın bordo berelilere hiç şehit veriyorlar mı? anasını ağlatıyorlar pkk nın.

şu yazıda çok güzel anlatılmış herşey.

http://habergundogdu.com/...te-etmeye-calisanlar.html