bugün

lise anıları

o zamanlar ilkyardım kolu, sivil ve savunma kolu, spor kolu tarzında bir gruplaşma söz konusuydu hala bu tür girişimler var mı bilmiyorum. ben bu kolların hangisindeydim onu da hatırlamıyorum aslına bakılırsa ancak şöyle bir anım var ki yardırmıştır.

okulda yangın tatbikatı yapılacaktır. okul müdür yardımcısı bu toplulukta olanları çağırır ve yapılması gerekeni anlatır.

-bakın gençler biz dışarıda kağıt, çöp v.s topladık cemil abiniz (bekçi) onu yakacak siz de onu söndüreceksiniz. bunu yapabilcek biri var mı.
+ ben hallederim hocam!

okulda herkesin tatbikattan haberi vardır ve o ders tatbikatı beklemekle geçer. dersle alakan yoktur, hocam "hiç başlamayın şimdi siren çalar" sınıfın haylazlarının ağzını süsleyen ortak cümledir. an gelir ve siren çalar.

herkes bir heyecanla kendini dışarıya atar ve bildiğiniz istiklal marşı söyleyecek duruşla - bu diziliş neden gereklidir hala anlamış değilim- tatbikatı izlemeye koyulur. "ben hallederim diyen zat" gider yangın tüpünü alır. kibrit alev alır, toplanan çalı çırpı alevle tanışmamışken yangın tüpü görevini icra etmeye başlar. tutuşmamış çalı çırpı, benim ayakkabılar ve cemil abinin kibrit tutan kolu bembayazdır.

tatbikat raporu: bir tatbikat daha başarıyla tamamlandı. okul zamanında tahliye edildi. ekip çalışması iyiydi. alet ekiptman kullanımı orta düzeyde. yangın tüpünü emanet ettiklerinizi psiko-teknik analizinden geçirilmesi gerekmektedir.