bugün

muammer kaddafi nin ölmesi

Dramatiktir..
intikam naraları atmak yerine oturup düşünmek gerekir.Asırlardır Ortadoğulularda olagelen hastlıktır bu..
Sorgulamaz senelerce tapar,slında hiçbir halt da yapmak istemez..Ortadoğulu uyur,ne tepesindeki baskıdan şikayet eder,ne diktatörden,ne kraldan ne kralcıdan..Etkisiz elemanldır,ki zaten bu nedenle tarih boyunca hep kullanılmıştır.Çabuk tapar,hemen vazgeçer ve yerle bir eder tüm 'heykelleri'..
Bir ülke halkı organize olabilir ve bu organizayon ile ülkesinde devrim yapabilir.Bunu ancak alşkışlayabiliriz.Ancak onun bunun dürtmesi ile lider alaşağı edip dünyaya linç görüntülerini yayınlamak sadece Ortadoğu'da görülür.
Çabuk inanır Ortadoğulu...Birkaç dolar fazla görünce liderini satar,tepesindekini indirmek için Amerika,ingiltere,italya,Fransa farketmez herkesle işbirliği yapablir.Sanır ki daha zengin daha refah olacak..
Ama aptaldır da bir o kadar..Misal kısa zaman önce nara ata ata liderlerinin heykelini yıkan Irak'ın durumunu bir türlü göremez.Bilmez ki en fena diktatör bile işgalciden daha iyidir.
Kaddafi'yi sevmem,yönetimini onaylamam..Ancak bir halkın 'yabancı fonlarla' hareket edip bir de aptal gibi bunu 'kendi iradesi ile yaptığına inanarak' liderini satmasını da onaylamam..