bugün

aziz yıldırım

büyük başkan. türk sporu için.

fener'li olmasanız da, sizin kulübünüze bile dolaylı yoldan bir katkısı vardır kendisinin. Şöyle ki:

saldırmadan önce tarafsızca bir düşünün. Ondan önce herhangi bir büyük kulüp ya da başkanı futbol dışındaki branşlara ve amatör dallara bu kadar yatırım yaptı mı?

türk basketbolu ve voleybolu, taraftarı olmayan "özel şirket" takımlarının himayesindeydi uzun yıllardır. şampiyonluklara ambargo konulmuştu.

çok akıllı bir şekilde sponsorlar buldu fenerbahçe'nin basketbol ve voleybol takımlarına. bu özel şirket takımları ile rekabet edebilecek takımlar kurdu. salonlar inşaa etmeye koyuldu. diğer takımlar da fener'i örnek aldı, sponsorlarla anlaşmaya başladılar. böylece taraftar potansiyeli olan kulupler ligde başa güreşmeye başladı. ve taraftarları salonları doldurmaya başladı. yani aslında açtığı yol, türk seyircisini bu branşlarla barıştırdı. bu branşların reytingleri arttı.

buna kanıt olarak küçük bir örnek verelim.

fenerbahçe bayan voleybol takımına acıbadem hastaneleri sponsor oldu. bunun karşılığında acıbadem hastanelerinin en büyük rakibi medical park, altta kalmamak için fenerbahçe'nin en büyük rakibi galatasaray takımına sponsor oldu.
ama malum soruşturmadan sonra, fenerbahçe aydınlar'a tepki olarak acıbadem ile sponsorluk anlaşmasını feshedince, hemen sonra medical park ta galatasaray sponsorluğundan ayrıldı. ve galatasaray'ı bıraktı.

dedim ya, onun açtığı yol fener dışında diğer kulüplere de katkı sağladı. onları da geliştirdi.

aziz başkanın türk sporuna yatırımları ve katkıları tartışmasız çok önemlidir. ve sağduyulu düşünen çoğu rakip taraftar da bunu kabul eder.