bugün
- chatgpt'nin bir erkeği mutlu etmesini bilmesi9
- terhis oluyorum sözlük6
- masklavi'yi ehonomi çoh eyi derken görmek20
- grup vitamin4
- aşk14
- cumaya gitmeyen yazarlar ifşa platformu21
- bu başlıkta almanca entry giriyoruz7
- akşama kadar entry giren torpilli memur12
- sözlük yazarlarının olası meslekleri3
- kaç gammaz var9
- yolsuzluğun cevabını halk sandıkta verecek6
- duş yağı5
- fatma betül sayan kaya28
- isparta'ya gidip nervio ile kahve içmek11
- carlsberg2
- ne olursa masklavi akp'yi bırakır6
- bir şeyler söyle5
- şeriatı savunan begüm polat'ın şaplak şovu49
- 22 yıllık kocam gözüme çirkin geldi kaçtım2
- 6 kasım 20183
- 4 kasım 2026 fenerbahçe liverpool maçı92
- sözlük açacak olsanız8
- batan gün kana benziyor2
- wundebar2
- güne bir kitap alıntısı bırak5
- kale3112 kardeştir4
- kağıt çöpü ve plastik çöpü ayrılmalı2
- 6 kasım 20024
- birbirini kollayan torba götlü yazarlar3
- asansörde yukarı bakma refleksi5
- münafık7
- hiçbir şeyden haberi olmayan tek adam8
- yapay zekanın çok yapay olması8
- evlenmek istemek ama evlenecek birini bulamamak4
- edirne'ye gidip muslettin amca'nın elini öpmek11
- cumhurbaşkanı olmak istiyorum3
- senin manita evleniyormuş diye mesaj atan arkadaş11
- alexander nübel14
- camilerdeki ayak kokusu7
- son 3 ayın en başarılı gammazları8
- anın görüntüsü25
- frene basınca arabanın durması3
- dışarıdaki deli dalgaların gelip duvarı yalaması3
- 6 kasım dünya galatasaraylılar günü9
- kız yüzünden başın belaya girmesi2
- iyi menemenin sırrı22
- tinder'ın eşleşme algoritması2
- damla sakızlı muhallebi9
- ciddiye alınmamak4
- fatma betülüm yapmaz9
bazı zamanlar da sağda solda çok iş yapabileceken istifa eden ve işi avareliğe döken insanlarla tanişmistim. bu insanlar kariyerlerinin dorugunda, birden bire her şeyden vazgeçmiş insanlardi. ve neden vazgectiklerini anlamazdik. o zamanlar kafamız işlemezdi bunlara. çünkü hala hayatin büyük süprizlerle dolu olan bir oyun olduğunu sanirdik. sadece onlara aciyarak bakardik. kah zaman öyle yada böyle hayat biraz insani darbeleyince bu kendi kendilerini neden yaşayan ölü ilan ettiklerini anliyorum. şimdi bu hayat denen yolda bir şeyi ne kadar çok yaparsaniz o kadar boku cikiyor ve elem keder hatta sıkıntı veriyor. mesela para kazan sonuna kadar dunyanin en milyoner adami ol. ama o parayi yiyemedikten sonra niye kazandin? aşik oldun mu sonuç muhtemelen hüsrandir. çünkü insan mazoist bir mahlukat oldugundan kelli onun da bokunu çıkartir. eğitime sanata ver kendini nereye kadar? insanalar mutluluk ve huzurdan zevk almazlar. mutluklarini toplasan 5 kelimede anlatirlar ama üzüntülerini kederlerini sayfalar dolusu anlatabilirler. çünkü insanin dogasinda aşagilanmalardan zevk alma durumu vardir. biz toplum olarak mazlumlarla bir tutariz kendimizi ama güçlüye karşi icten ictene bir yalakalik ve yavsaklık yapariz. zaten su ulkede her şey bombok giderken ve etrafinda seni gebertmeye ant içmiş bir gebeşlik ve dangaliklarla dolu olduğundan dolayi yaşayipta ne yapacaksin? elbette gebermeyi istersin. öyle hayat güzelmiş tatavalarini ve polyancaliği birakin. hayat gerçekten boktan bir oyun ve bizde kendimizi kandirarak bu oyunu idame ettirmeye çalisiyoruz. ömrümüzü, gençliğimizi hayallerimizi gömüyoruz ne için? hiç bir şey için. çünkü bunun hasatini biz değil mirascilarimiz yiyecek. bir fatiha okumaya yahut hiç olmazsa bir mezarlik ziyaretini yapmayacak olan akrabalarimiz ve mirascilarimiz yiyecek.
bir cocuk getirisin dünyaya sen onu anlamazsin o da seni anlamaz. çünkü hayatin kanunu bu. eski ile yeni catişir. ve buyuzden mumkun mertebe götüne seferberlik basaklarina balkan savasi mantigi ile yaşayacaksin. çünkü insan dogarken oldugu gibi geberdimi de yalnizdir.
rivayet odur ki lazarus dirildikten sonra tekrar ahirete göçmesi için isa'ya yalvarmistir. çünkü bu sıkıcı ve kelek oyunu tekrardan oynamak istemistir.
bitecekse varolan varolmak en buyuk sansizliktir. ne yapacaksiniz hayat bu....
bir cocuk getirisin dünyaya sen onu anlamazsin o da seni anlamaz. çünkü hayatin kanunu bu. eski ile yeni catişir. ve buyuzden mumkun mertebe götüne seferberlik basaklarina balkan savasi mantigi ile yaşayacaksin. çünkü insan dogarken oldugu gibi geberdimi de yalnizdir.
rivayet odur ki lazarus dirildikten sonra tekrar ahirete göçmesi için isa'ya yalvarmistir. çünkü bu sıkıcı ve kelek oyunu tekrardan oynamak istemistir.
bitecekse varolan varolmak en buyuk sansizliktir. ne yapacaksiniz hayat bu....
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© 2005 – 2026 uludagsozluk.com