bugün

yeni başlayanlar için mülakat

başvurduğunuz bir inşaat şirketi yetkilisi ile görüşmedesiniz. yetkili görüşme için ofisin değil de bir lokantanın adresini verir. sizi yaklaşık bir buçuk saat bekletir * * nihayet görüşme başlar.

+ siz şu musunuz?
- evet, salih bey değil mi? merhaba.
+ siz yemek yediniz mi?
- * ben yedim, teşekkür ederim.
+ * oğlum bana ordan bi porsiyon köfte, yanında da ayran.
+ evet, ben baştan söyleyeyim, şu benimle çalışan kıza ben şimdiden yol verdim. geçen ukrayna'ya gittim ben, kıza dedim şuraya şuraya yap ödemeleri diye, gitmiş başka yerlere yapmış ödemeleri, o da bana pahalıya mal oldu. diliniz var mı?
- * yabancı dil biliyorum, evet.
+ iyi iyi, soruyorum çünkü, neden? biz hep yurtdışı bağlantılı işler yapıyoruz. ukrayna, italya, fransa, israil, almanya... yabancı dil gerekli hep ben koşturamıyorum. ben fransadayken, israilden telefon geliyor oraya koşturacak adam lazım, olmayınca iş kalıyor.
- anlıyorum.
+ bi de şimdi bu çalışan kız müşteriyle de çok yüz göz oluyor, ters bu durum bize!
- * ehehh!
+ sen şimdi fiyat olarak ne istiyorsun, onu bi söyle bakayım, herşey tamam ama benim için o önemli!
- * * * yaşam koşulları malumunuz, ben de bir ev geçindireceğim, o yüzden yaşam standartlarımı artıracak, refahımı sağlayacak düzeyde bir miktar benim için uygundur.
+ şimdi bana böyle caf caflı laflar etmeyeceksin. söyle bir fiyat!
- * * ...
+ bak şimdi çalışan kıza ben şu kadar veriyorum, ulaşım, yemek dahil... sana şu kadar olur.
- * benim için uygun bir meblağ. kaç çalışanınız var?
+ şu kadar.
- peki ya ofis tam olarak nerde?
+ yav, ben şimdi seni ofise çağırmak istemedim, neden, şimdi seni yerine alacağım kız orda, şimdi senin yerine alacağım adam diye tanıştıramam ben seni, ayıp olur, o yüzden buraya çalırdım ama ofis hemen yan binada!
- * *
+ şimdi bizim şirkette çalışan ortaklarımızdan bilmem ne bey var. yarın bi gün işe başladığında oların lafına kulak asma, 'he' de geç, mühim olan benim lafımdır.
- * *
+ tamam mı? sen gel 15'inde başla işe!
- ben izlinizle bi süre düşüneyim, sizinle tekrar irtibata geçelim.
+ tamam

çıkarılacak sonuç; tüm koşulları iyi gibi gözüksede bu tür kurumsallaşmamış, ahbap-çavuş ilişkisine dayanan şirketlerde çalışmamaya özen gösterin. çok risklidir, is güvenceniz yoktur ve iş istikrarsızdır, kabak başınıza patlar, uyarmadı demeyin!