bugün

hatay

hatay'lılar şehirleri için genellikle antakya demeyi tercih ederler.büyük bir şehir olmamakla birlikte kendinden daha büyük şehirlerden daha sosyal bir şehirdir.

antakya'nın en büyük özelliği ülkenin en kozmopolit şehirlerinden biri olmasıdır.şehre yeni gelmiş birisi sokaklarında sünni arapların,alevi arap'ların, kürt'lerin, türk'lerin, hristiyanların, yahudilerin dolaştığı hatay'ı garipseyebilir başlarda.ama dini ya da etnik aidiyetlerin günlük yaşamda çokta ayrılıklar yaratmadığını görmekte saygı uyandırır.

beslenme alışkanlıkları bakımından ise cezbedici bir şehirdir.efendim farklı bir lavaş ekmeğiyle yapılmış bol soslu bir döner'in üstüne süper bir künefe yemek keyif verir zira.ancak işte bu cezbedici durum insanlarda çok kolay kilo problemi de yaratır ki ikilem de denebilir buna.

efendim son izlenimim ise şehrin kızlarının güzel ve bakımlı olması üzerine. hiçte böyle bir şeyi beklemiyorken caddelerinde bir çok alımlı bayanın dolaşması şaşırtmıştı bendenizi.zira kafamdaki arap imajı hiçte etrafınızda salınıveren arap dilberlerinin şıklığını tahmin eder cinsten değildi.