bugün

25 ağustos 2011 anderlecht bursaspor maçı

ne yazık ki bursaspor'un avrupa defterini kapatacağı maçtır.

şu ana dek olan ertuğrul sağlam çizgisi avrupa'da olmadık maçları çevirecek ya da sürpriz yapacak reddedişlerden çok uzak. hatta ertuğrul sağlam'ın "bitse de bu işkence dönsek" duruşu kendisini çokça belli ediyor. sahada formasını terleten futbolculara da yansıyor bu durum doğal olarak. beklenmeyeni yapmak, vitesi artırmak gereken noktada ertuğrul hocada ciddi tedirginlikler başlıyor. mevcut durumu koruma içgüdüsüne kapılıyor ve kapanan her türk takımında olduğu gibi kolaylıkla dağılıyor. sonuçta bursa'da da avrupa'da hiç de iç açıcı sonuçlar alamıyor.

peşinen söylemek lazım, ertuğrul hoca kesinlikle korkak değil; sadece o ileri adımı atmaktan insani olarak çekinen bir türk teknik adam. bu bakımdan, böyle devam ettikçe ve allah ömür verdikçe belli bir ortalamada ve üstündeki takımları çalıştıracak ancak asla kafaya oynayan, iddialı ve savaşçı bir teknik direktör olamayacaktır. belki türkiye içinde başarısını tekrar ederse ve süreklilik kazanırsa o kabuğunu kırabilir ve daha güçlü adımlar atabilir.

bu da kötü birşey değil. başarıya endeksli düşünmemek ve kattığı artı değere bakmak lazım belki de. arsene wenger'i her sene şampiyonluğun en güçlü adayı oluyor diye tutmuyorlar başta.