bugün

ırkçı kürt ve ırkçı türk arasındaki farklar

adları farklıdır. ancak acilen tokuşturulması gereken iki topluluktur.

işin garibi; bunların hiçbiri ırkçılığı kabul etmez.

kürt ırkçısına gidersin, "niye ırkçılık yapıyosun kanka? derdin nedir?" dersin... "ne ırkçılığı olum. ezilen ulusun hakkını savunmak ırkçılık değildir olm taam mı? ezilen ulus milliyetçiliği ilericidir olum taam mı?" diye bişeyler saçmalar. ne ilericilik yaptıysa allahın malı.

türk ırkçısına gidersin, "ya birader bak ülke sizin yüzünüzden b.k oluyo. biraz akıllı olsanız." dersin. "vatanını sevmek ırkçılıksa ben de ırkçıyım oğlim taaam mı? milletini sevmek faşistlikse ben de faşistim taam mı?" diye zırvalar. sanki ona "faşist değilsin" dedi biri. lan zaten faşistsin. hazımsız dana.

yalnız ben pek de emin değilim. bunlar sürekli birbirine küfreder. biri öbürüne faşist (ki doğrudur), biri de öbürüne bölücü terörist (ki bu da doğrudur) der; ama bunları tokuştursak can ciğer kuzu sarması olup bize de dalabilirler. yani bu denyoların olduğu yerde masum insanların zarar görmemesi zor iştir. özenli bir çalışma gerektirir. iyi izole etmek lazım. birbirlerini s.kmeleri için her türlü ortamı hazırlamak lazım. memleketin acayip yararına olur.