bugün

red kit

ordu kentinin kadrolu delisi. gerçi kendisine deli deyince sinirleniyor ama.

neyse efendim, tatil amacıyla memlekette bulunduğum şu günlerde yaşadığım olayı anlatmak isterim. dün oldu bu olay, ya da saat itibariyle bugünün erken saatlerinde demek daha doğru. arkadaşla birlikte ikinci baharın önündeydik. saat de on ikiyi biraz geçiyor.

kalabalık bir türbanlı anneler topluluğu geçti. iki üç anne, on on iki de çocuk var. ilerleyen dakikalarda konuşmalardan anlayacağım üzere bunlar görümce elti falan, çocukların hepsi de kuzen. red kit de bunların birkaç metre gerisinde. elinde de nereden bulduysa bir metrelik falan demir bir çubuk. kalın falan da bir şey. neyse, çocuklardan biri red kit'i parmağıyla gösterip "ahahaha gerizekalı bu gerizekalı gerizekalı" diye bağırdı. kadınlar da güldüler. ben çocuğa "o sopayla peşinden kovalarsa görürsün" diye seslendim. kadınlardan biri "evet" diye beni onayladı. biz de arkadaşla arabaya geçtik.

takribi üç dört dakika sonra belediye'nin önündeki ışıklardayız. dışarıda bir kavga gürültü kopuyor. o on çocuk ağlıyor, anneleri ortada yok. meğer red kit bunları kovalamış. kovalama da değil aslında, peşlerinden gidiyor. sanıyorum kadınlardan biri yoldan geçen yaşlı adamlardan birine kurtar bizi mi demiş ne demişse adam o caminin orada yakalamış red kit'i dövmeye başlamış. araya polisler falan da girmiş. red elindeki sopayı vermeyince bi ton biber gazı sıkmışlar üzerine. bu sefer etraftakiler de karışmış, polise bağırıyorlar sen kimsin de red'e gaz sıkıyorsun diye.

ben baktığımda kadınlar "alın bu adamı dövün dövün bir kanalizasyona bir yere atın. olmaz. böyleleri şehirde yaşamamalı. şehir kültürü- ay dayanamıyorum. atın bunu bir yerlere, metal bi de elindeki, metal." diye ağlaşmaktaydılar.

buna çok sinir oldum. sen adamın huyunu bildiğin halde önce sataşacaksın. çocuğun insanların içinde adama gerizekalı diyecek, sen de buna kızmak yerine kikir kikir güleceksin. sonra adamı dövdüreceksin ve utanmadan diyebileceksin ki atın bunu bi yerlere... seni atsınlar bi yerlere kadın.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar