bugün

eve giren kediyle karşılaşmadaki ilk 10 saniye

Saat 8 olmuştu. elimi yüzümü yıkadım, işe gitmek için hazırlanma vakti. Sabah ilk yaptığım üzerimi giyerken televizyonda müzik açmak, rutine bağladım artık . Çamaşır makinesinde akşamdan kalan çamaşırlar vardı onları alıp asmak için oturma odasına yöneldim.

Aman tanrım oda ne biricik oturma grubumun üstünde kocaman siyah bir kedi vardı. Bildiğin denizde mayosuyla güneşlenen hatunlar gibi uzanmış, bana bacak kombinasyonunu gösteriyordu. Tabi pipisi aradan sırıtıyordu bana. dişi olsa belki bi nebze nazik davranabilirdim. Kola fanta ikram ederdim belki ama bi erkeğe tahammülüm yoktu.

ben Odanın kapısında oda oturma grubumun üstünde donakaldık. Dillerimiz lal oldu, sadece birbirimize bakıyorduk. Şaşkınlıkla korku karışımı göz bebeklerimiz büyüdü. Sanki o hiç insan görmemiş, bende hiç kedi görmemiştim .

Aman Tanrım yoksa yoksa bir aşk mı doğuyordu ?

Gece açık bıraktığım camdan girmiş olacaktı. Ya gece odama girip bana sahip olmaya kalksaydı… ne diyorum lan ben! Oramı buramı mıncırsaydı, yanımda sevgilimle uyanmayı isteyen ben, bi kıl yumağıyla sarmaş dolaş güne merhaba diyebilirdim belki de . Korkudan değil de şanssızlıktan kafayı yerdim herhalde.

Saçma sapan düşüncelere gark eylemiştim kendimi.

iç monologlar yükselmeye başladı. ilk adımı kedi attı

-ne bakıyonn yarrağam

*Tırstığımı belli etmemek için sert yapmak istedim, piç bi kediye benziyordu*
+nölüyoğğ lan burda

-yatıyos

*Pişkinliğe bak hele*
+kimsin olm

-mıyni skyim

+ ne diyon la

-mahallenin kedisiyim

+kedi canını senin

-harun un amuğa gorum, adımızı çıkardı pezemenk

+inşallah hocam inşallah.

- gece üç kedi beni zikmeye çalıştılar, camı açık görünce dalıverdim mina goyim

*Acımıştım kediye, temiz bi yüzü vardı*
+hımmm, süt var içer misin?

- zıgara var mı zıgara?

+yok be bro

-Dur abi ben bi zıçam şuraya.

Ama piçti işte. o cümlesiyle çıldırmıştım. evime şimdiye kadar erkek sinek bile girememişti, adam zıçmaya cüret edecekti oturma grubuma. kedinin evimi parsellemek istediğini düşündüm, bu pire yığınını evden atma vaktiydi. Kimse benim koltuğuma sıçamazdı.

"az bekle orda, ananı zkicem" dedim

çok sinirlendim. Hemen dış kapıya yöneldim. Apartman kapısı da dahil bütün kapıları açtım. Tuvaletten çalı süpürgesini kaptım. kıllı bir ev arkadaşına ihtiyacım yoktu. Bütün gücümle odaya daldığımda kedi çoktan kayıplara karışmıştı. oturma grubunda yeller esiyordu.

Pişmanıyedit: Canım sıkıldı sonra ...Evime izinsiz girmesinden hoşnut olmasamda, vedasız gidişi içimde burukluğa neden oldu sözlükte badisi bile olmayan biri olarak.

Harun kolçağın yıllar öncesinden gitme seviyorum şarkısı çalıyordu televizyonda.

Oturma grubuma uzanıp hünkür hünkür hıçkıra hıçkıra ağladım.
güncel Önemli Başlıklar