bugün

öğrenci evinde tasarruf yolları

öğrenci evinde baba parasını saçıp savuran öğrencilerin götebok' la eşleştikten sonra yapacağı tasarruflardır.

1-)lambalarınızı tasarruflu lamba olarak değiştirin.

2-)bu da yetmez, geceleri ışıkları birkaç saat kapayın.

3-)sabunlarınız sıvı sabun olsun. sıvı sabunlar pahallı olabilir ama sıvı sabunu sulandırarak kullanırsanız ömrünü 3-4 katına çıkarabilirsiniz.

4-)alış-verişinizi bimden yapın. bimde bulunan 3 liralık pringles çakması party cips 5-6 liralık ruffles' a eşit. cola isterseniz 2.5 lira olan 2.5 litrelik coca-cola yerine 1.55 lira olan 2.5 litrelik le' cola alın. light* alırsanız bi' de sudan ucuz. ama sadece soğuk içerseniz tadı kolaya benziyor.

5-)yıkanırken ayaklarınızın altına kova koyun, akan suyu tekrar kullanın.

6-)öğrenci evi için makarnadan daha ideal içeçeklerden biri hazır çorbadır. ekmek bana bana yerseniz karnınız doyar.

7-)telefonunuzun ışık ayarını en düşük düzeye çekin. ışık zaman aşımını en düşük süre yapın. koyu renk tonlarda tema kullanın. bluetooth' u boşuna açık tutmayın. ses seviyesini düşürün. gece yatarken kapayın. böylece şarj ömrünü uzatarak elektrikten daha tasarruf yaparsınız. *
8-)dişinizi günde 3 defa değil 2 defa fırçalayın.

9-)internetiniz kotalıysa müzikleri internetten dinlemeyin. aynı şekilde internette video izlemeyin. canınız sıkılırsa 5-10 mb' lık küçük bir oyun indirip onu oynayın.

10-)gazeteyi günlük okuyorsanız 3 günde 1 okuyun. yada haber sitelerinden haberlerin özetlerine kısa kısa bakıp kapatın.

11-)azarsanız p.rno izlemeyin. resimlere bakarak asılın. (bkz: 9)