bugün

breaking bad

ilk sezonunu f471h isimli çevirmen tek başına çevirmişti. 2008 de ilk çıktığı zaman kimse bu diziyi sallamamıştı. ortalık himym, lost, the oc gibi dizilerle doluydu. bryan cranston ilk sezon sonunda en iyi erkek oyuncu emmy ödülünü aldı.

2. sezonu çevirmek için divxplanete üye oldum. hatta bir kaç arkadaşımı da üye alımları açıkken üye yaptım. dizi biraz daha popülerleşmişti fakat yine de belirli bir kitleyi aşamıyordu. çok fazla ilgi yoktu. f471h, mellonnim, mets, chako ve skywalker777 olarak birbirimize saygıda kusur etmeyerek 2. sezonu da çevirdik. 2. sezonun sonunda bryan cranston tekrar emmyi kapınca dizi artık "kıdemli" çevirmenlerin ilgisini çekti.

3. sezonda eşekherif, Taskano, ruthless gibi ünlü çevirmenler işin içine dahil oldu ve bizim 2 sezon boyunca yaptığımız işlere hakaret edilmeye, ya biriniz çevirin ya da çevirmeyin tarzında yorumlar gelmeye başladı. gördüm ki divxplanette de bir devrecilik var. 2 sezon boyuncaki emeklerimiz "tamam üstünüze düşeni yaptınız şimdi çekilin artık biz varız" tarzı bir yaklaşım ile karşılaştı.

bu sebeplerle diziyi çevirmekten soğuduğumu söyleyebilirim. fakat yine de yeni sezonu çevirmek için çok istekliyim. yurt dışından döner dönmez ilk bölümden itibaren çevirip, diziye yetişmek gibi bir niyetim var. kısmet.