bugün

matrax

Radyo programı matrax şudur: Programa dinleyiciler bağlanır, isteyen gecenin konusuna katılır, isteyen çeşitli matraxiyonlardan birini gerçekleştirir. Bu matraxiyonları açarsak; Programda bölümler vardır. Gecenin kahramanı olmak isteyen, gecenin iyilik meleği olmak isteyen, çatacak yer aramak isteyen, zayıflamak isteyen, koşt-u izdivaç'a katılıp eş aramak isteyen, gecenin en seksi bayanı/erkeği olmak isteyen programı arar ve ben şu bölüm için aradım der. Dinleyicilerde Zeki'nin söylediklerine göre hareket eder. Radyonun formatı budur. Gecenin en seksi bayanı/erkeği olmak isteyen dinleyici, Zekinin verdiği metni seksi bir şekilde okumaya çalışır. Okuyamazsa soğuk duşun altına girme cezası vardır ve soğuk duşun altında okur titreyerek...
Çatacak yer arıyorum bölümünde dinleyiciler Zekinin söylediklerine göre hareket ederler. Gecenin bir yarısı açık olan fırına girerler, alakasız şey isterler, bir dükkana girerler orada başka şey yaparlar. Dinleyen insanlar kırılıp geçer.
Televizyon programı olan matrax ise şudur: şimdilik klasik bir talk show'umsu bir şey. Böyle hayatta yürüyemez. Zeki radyo programındaki formatı bu programa uyarlamazsa, farklılığını göstermezse bir-iki hafta sonra program tamamen biter.