bugün

gökten indiği sanılan kitap deyip müslüman olmak

müslümanlıktan bihaber olan kişi olmaktır. sen gel müslümanlarca inanılan bir kitap için gökten indiği sanılan kitap de sonra müslüman ol de. bu kadar mı ucuz artık bu müslümanlık anlamış değilim. insanların, kendileri için elhamdüllilah müslümanım bile demelerine rağmen ondan sonra korkmalarına rağmen sen daha ilk başta kaybediyorsun.

imanın şartları 6 tanedir. allah'a inanmak, meleklere inanmak, kitaplara inanmak, peygamberlere inanmak, ahiretlere inanmak ve kader ile hayır ve şerrin allah'tan olduğuna inanmak ama 3. sünde bu iş yatıyor. yani iman yok. imanın şartları yerine getirilememiş. sonra müslüman olmak. müslüman alimlere, halka yapılanlar bile daha söylenmemiştir. iş baştan hatalı bir kere.

müslümanların çoğunlukta olduğu bu sözü söyleyip, bir de müslümanım diyebilmek ise tam bir oksimoron durumdur.

(Yanınıza) küfürle girip yine (yanınızdan) küfürle çıktıkları hâlde, size geldiklerinde ''inandık'' dediler. Allah, onların saklamakta oldukları şeyi daha iyi bilir.

(bkz: maide suresi 61 inci ayet)

Ve insanlardan bir kısmı derler ki: ''Biz Allah'a ve ahiret gününe (hayatta iken ruhun Allah'a ulaşacağı güne) îmân ettik.'' Ve onlar mü'min değillerdir.

(bkz: bakara suresi 8 inci ayet)

iman edenlerle karşılaştıkları zaman, ''inandık'' derler. Fakat şeytanlarıyla (münafık dostlarıyla) yalnız kaldıkları zaman, ''Şüphesiz, biz sizinle beraberiz. Biz ancak onlarla alay ediyoruz'' derler.

(bkz: bakara suresi 14 üncü ayet)

karar sizin. işte ayetler.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar