bugün

geceleri sözlükte hiç şakirt olmaması

gündüzün çoluk çocuktur deyip birşeyler öğretmek istersin. gece yarısı sıçmaya gelen kişiyi bebe değildir, adamdır ama alkollüdür deyip seslenmezsin sıçtığı yetmezmiş gibi sıvamaya kalkar.

geçenlerde hemsemin geçitte bekliyoruz. tren geçti sonra engel kalktı. sarhoşun biri yola atladı. indim adam gibiymiş gibi izah ettim acelemiz var kardeş müsaade et dedim. içerdeki arkadaşlar yolun kenarına at ne laf anlatıyosun sarhoşa dedi. adamı uzun süre bekledim. günler geçti. yine sarhoşun biri aynı yerde yolun ortasında bağırıyor. "ya laf anlamıyor" bunlar deyip arabadan inmedim. arkadaşlar inde kenara çek adamı felan dediler. adam inatla gitmiyor. kimseyi geçirmeyeceğim delikanlı varsa insin çeksin beni diyor. tekme tokat dövdüm, kenara sürükleyip leşini attım. sonra bu kezde içerdekiler yine bana kızıyor. sarhoş adamı ne dövüyosun ayıp, yazık diye.

ne yapacağımızı bilemedik. laf anlatsan bir dert, anlatmasan ezip geçsen başka dert. yolundan giden adamı illa gelip yolundan çevirecekler, pisliğini bulaştıracaklar. pislik mi pişlik mi onu da siz seçin.