bugün

arapçayı kutsal bir dil zannetmek

arapça fanatizmi örneği gösteren bağnazlarla gerçek müslümanlar karıştırılmamalıdır. ezan türkçe olmasın onu ben de istemem. çünkü arapçası ile bir başka ahenk vardır. onun ayrı bir makamı okunuşu güzelliği vardır. örneğin;
aynı makamdan
-titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime-
buradaki mücrim kelimesini türkçe karşılığı ile değiştirelim. ahenk bozulur şarkı dinlenemez. ezan da aynı şekilde allahuekber demek yerine tanrı uludur dendiği vakit ahengini makamını kaybeder dinlenilirliği kalmaz. bu nedenle arapça kalması daha güzeldir.

gelelim kuranın türkçe okunması meselesine. neden türkçe kurana karşı çıksın ki gerçek müslüman. ben kuranı arapçasından hatmettim. ama bu demek değil ki türkçesini okumam. arapça bilmiyorum çünkü. türkçesini de kaç kez okudum. evimde farklı şahısların çevirileri mevcut. farklı yorumlar farklı mealler takip ediyorum. ama arapçasını okumayı da ihmal etmiyorum. çünkü arapçasını okumak bana ayrı bir keyif veriyor.

dua mevzuu. yahu yüce allah senin diline mi bakar. bunca ırkı yaratmış. bunca dilin oluşmasına müsade etmiş tek bir dile önem vermesi mümkün mü? bunu düşünmek ne saçmalıktır. istediğin dilde dua et. "oh my god . please forgive me." ne yani simdi tanrı bunu anlamadı mı?

tekrar ediyorum bu dediklerime karşı çıkan zihniyet ya bağnazdır ya da müslümanlıktan haberi olmayan provokatördür.
allah affetsin
estağfurullah
god forgive u.