bugün
- nickten isim tahmini yapmak25
- hakkımda bilmeniz gerekenler32
- geceye bir şarkı bırak11
- sabah sabah katil olma sebebi2
- yazarların imrendiği kişi3
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası16
- kıl erkeğin süsüdür14
- travesti sesi çekiciliği6
- nick vermeden bir yazara seslen14
- ioçk14
- yazarların şu an yapmak istedikleri şey10
- 55 kilo üstündeki sözlük kızları8
- grup seksin mantığı10
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak16
- bu saatte içen sözlük yazarları6
- dünyaya çocuk getirmek10
- kalkın be2
- yeni parti46
- bilgi içeren entry girelim hadi6
- görükle'ye gelen erkek yüklü kamyonet6
- gece denize girmek5
- nasıl yani hala kavga başlamadı mı6
- nervio burak demirbilek evliliği13
- arkadaşlar bir şey soracağım15
- yoğurt mayalayan kızı üzmek11
- uyumadan kayda değer bir şey bırak4
- her şey senin istediğin gibi olsaydı5
- kedi2
- dünyanın en samimi cümlesi6
- yorgun mermi vs nervio12
- nohut yaptım nası olmuş10
- 20 lik kızlara yazmaya utanmak4
- akrep burcu4
- arkadaşlar bir şey dicem5
- şarap içemeyen erkek6
- gecenin köründe5
- gammazı ispiyoncu sanmak15
- arabayı yavaş süren tipler16
- pişt bi baksanıza buraya kankalarım8
- merfulu gitmesin kampanyası15
- abberline'ı kulaklarından tavana asmak6
- yazarların nickleri nereden geliyor11
- tai lung18
- birader ne demek11
- sözlükte kıllı erkek istemiyoruz5
- kıllı göbeğe başını yaslayıp uyumak6
- ford taunus6
- uludağ sözlük discord grubu10
- bikininin iç çamaşırından ne farkı var3
- diamond bosphorus16
Fiyat-kalite ilişkisi müthiştir. 1,5 liraya profiterol, fırın sütlaç, tavuk göğsü, supangle; 1,75 liraya tel kadayıf, 2 liraya da karışık şerbetli tatlıları vardır. Aslında Osmanoğlu Tatlıları dediğimiz ürün Kahramanmaraş'ta Yaşar Dondurma yani Mado fabrikasında üretilen ve BiM'e bu adla verilen tatlılardır. Yaşar Dondurma'nın kurucusunun ismi Osman olduğu için şimdiki Yaşan Dondurma yani Mado sahipleri tatlılara dedelerinin adını vermeyi uygun görmüştür.
BiM'deki tüm tatlılar Osmanoğlu değildir. Sadece Kahramanmaraş hinterlandına giren iç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, orta ve doğu Karadeniz ve Akdeniz'in doğusuna Osmanoğlu tatlıları gider. Akdeniz'in batısı, Ege, Marmara, batı Karadeniz'eyse başta Özsüt'ün ürettiği tatlılar olmak üzere çeşitli markaların tatlısı gider. Çünkü buralar izmir-istanbul hinterlandıdarlar.
Osmanoğlu Tatlıları oldukça başarılı. En çok profiterolü beğeniyorum. BiM'deki tatlılar denilip de bunlar kötülenince şaşardım, sonradan nedenini öğrendim. izmir-istanbul menşeili tatlılar o kadar da leziz değilmiş. Nitekim izmir'de Özsüt'ün ürettiği tatlıyı tadınca Osmanoğlu'yla aradaki farkı hemen anladım. Ama Kahramanmaraş menşeili Osmanoğku Tatlıları'nın tadına doyum olmuyor. En azından Ankara'ya Osmanoğlu geldiğinden dolayı şanslı hissediyorum kendimi.
Bir not daha: Ankara'da uygulaması başlayan ve diğer kentlerde de yapıldığını zannettiğim üzere bu tatlılar yaz mevsimine yavaş yavaş girecek olmamız dolayısıyla Mayıs'ın 10'undan itibaren raflardan kalkıyor. Dönüşleriyse Ağustos başında, Ramazan ayıyla birlikte olacak. Aslında tatlıların raf ömrü uzun, fakat yazın satışlar düştüğünden bir muhafaza sorunu yaşanmak istenmiyormuş. Ramazan ayında tatlıların satışı çokça artacağından Ramazan'a kadar tatlı satışına ara verilme kararı alınmış. Ki bu kara üzerine artık BiM'lere 3 ay tatlı gelmeyecek, n,tekim yeni ürün gelmediğinden raflarda son tatlılar kalmış. Bu arada profiterol en erken biten olmuş, diğer tatlılardan biraz da olsa kalmış. Bundan da anlaşılıyor ki en çok giden tatlı protfiterol. Neyse, Ramazan'a kadar bekleyeceğiz artık. *
BiM'deki tüm tatlılar Osmanoğlu değildir. Sadece Kahramanmaraş hinterlandına giren iç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, orta ve doğu Karadeniz ve Akdeniz'in doğusuna Osmanoğlu tatlıları gider. Akdeniz'in batısı, Ege, Marmara, batı Karadeniz'eyse başta Özsüt'ün ürettiği tatlılar olmak üzere çeşitli markaların tatlısı gider. Çünkü buralar izmir-istanbul hinterlandıdarlar.
Osmanoğlu Tatlıları oldukça başarılı. En çok profiterolü beğeniyorum. BiM'deki tatlılar denilip de bunlar kötülenince şaşardım, sonradan nedenini öğrendim. izmir-istanbul menşeili tatlılar o kadar da leziz değilmiş. Nitekim izmir'de Özsüt'ün ürettiği tatlıyı tadınca Osmanoğlu'yla aradaki farkı hemen anladım. Ama Kahramanmaraş menşeili Osmanoğku Tatlıları'nın tadına doyum olmuyor. En azından Ankara'ya Osmanoğlu geldiğinden dolayı şanslı hissediyorum kendimi.
Bir not daha: Ankara'da uygulaması başlayan ve diğer kentlerde de yapıldığını zannettiğim üzere bu tatlılar yaz mevsimine yavaş yavaş girecek olmamız dolayısıyla Mayıs'ın 10'undan itibaren raflardan kalkıyor. Dönüşleriyse Ağustos başında, Ramazan ayıyla birlikte olacak. Aslında tatlıların raf ömrü uzun, fakat yazın satışlar düştüğünden bir muhafaza sorunu yaşanmak istenmiyormuş. Ramazan ayında tatlıların satışı çokça artacağından Ramazan'a kadar tatlı satışına ara verilme kararı alınmış. Ki bu kara üzerine artık BiM'lere 3 ay tatlı gelmeyecek, n,tekim yeni ürün gelmediğinden raflarda son tatlılar kalmış. Bu arada profiterol en erken biten olmuş, diğer tatlılardan biraz da olsa kalmış. Bundan da anlaşılıyor ki en çok giden tatlı protfiterol. Neyse, Ramazan'a kadar bekleyeceğiz artık. *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar