bugün

12 haziran 2011 genel seçim sonuçları

Chp nin Atatürk' ün kurduğu Chp den çok uzun yıllar önce uzaklaştığını, Kemal Kılıçdaroğlu' nun çok da matah birisi olmadığını bilerek, yalnızca bi nebze olsun gözlerindeki ifadede güven verdiği için, bu özgürlük kısıtlamalarından, bu saltanattan, şifrelerden, kopyalardan, güzelim islam dinini sömürüp sömürüp, cahil( üniversite-lise okumamış insan demek değil cahil bu arada. cahillikten kastımı anlamışsınızdır) halkın sempatisini kazanma çabalarından zartlardan zurtlardan ölesiye bıktığım ve tiksindiğim için, asla ve kat-a akp ye oy vermeyip, chp ye oy vereceğim seçimlerdir.

Chp tek başına iktidar olamayacak dahi olsa, akp nin oylarının %50 lerden %40 lara düşmesi bile bir şey demektir en azından şu halimizde. Neden mi. Çünkü biraz olsun diyecekler ki "ha... yememiş demekki bi yerlerde" ve bir sonraki seçimde belki chp bu yıl alacağından daha çok oy alacak ve ortak hükümet kurulacak. yani bu seçimde akp den zırt diye kurtulamasak dahi, şu güzelim milletin, ülkenin geleceği için akp ye değil, chp' ye oy vererek uzun vadede yatırım yapmalıyız.
Neden başka sol görüşlü parti değil de chp diyenler için, çünkü dsp desen barajı bile aşamayacak, hiç bir atraksiyonu, çabası yok yalnız temennisi var bu da yetmez, diğer partilerde keza böyle. o nedenle oyları bölüp de akp nin ekmeğine yağ sürmenin alemi yok diye düşünüyorum ben.

Oyunu hangi partiye vereceği hakkında ikilemde kalmış olup da bu girdiyi okuyanlar varsa, bak kardeşim, bir kaç hafta önce bende ikilemdeydim fakat inan ki ikilemde olacak bir durum dahi söz konusu değil. elimizden gelen en güçlü imkanımızı duygusal olarak değil, "akılcı" olarak kullanmalıyız.