bugün

turk un dostu kurttur

80 li yıllarda çoğalan ve bazı milliyetçi kesimlerce ideoloji haline getirilen, kürtlerin aslında türk olduğu vs gibi yaftalarla türkler kürtlere her zaman çoğunluk ile kardeş gözü ile bakmıştır, benimsemiştir. buna karşı her fırsatta bilenen eline geçen her fırsatta saldıran kürtler olmuştur.

kimi bölgelerde türkler kürtleşirken, kürt gruplar daha çok ırkçı ve milliyetçi fikirler ile birleştirilmiştir. türkler enternasyonalist akımlarla hümanist duygularla hareket ededursun, karşında bilinçli bir şekilde örgütlenen, üreyen, göç eden grup vardır.

türk yurdunda türküm demek gün geçtikçe zorlaşmakta, lakin kürt kimliği demokrasinin ve mozik kavramının bir güzel haresi olarak gösterilmektedir.

yükselen kürt milliyetçiliğe karşı türkler kendilerini artık korunaksız hissetmeye başlamışlardır. bunun en büyük sorumlusu ise günümüzde rte dır. kendisinin her fırsatta türk olmadığını, hatta gürcü olduğunu gürcistan gezisinde gururla söyler,karısının kürt olduğunu abd deki ortaklarına şirinlik edercesine deklare etmektedir.

türkler ise içgüdüsel olarak kendilerini koruma duygusu ile hareket ettiği her anda , linç ci damgası ymekte, faşist ve ırkçı olmaktadır.

son 30 yıldır türklere anlatılan bu masallara artık kimse inanmamaktadır. neyin ne olduğunu artık beşikteki bebekte görmektedir. siz varın dost deyin. yolunuz açık olsun.