bugün

izmir de belediye otobüsünde telefon kullanmak

yasaktır.neden? çünkü son model otobüslerin abs hede hödesine zarar verdigi için.benim deginmek istedigim konu bu degil aslında belediye başkanının kararıdır saygı duyuyorum ama bu noktada kafama takılan bazı hususlar var.
madem yasak, madem otobüsün hedesine zarar veriyor, peki şoförler neden rahat rahat telefonla konuşuyorlar bu otobüslerde.lan ben şöyle bir dıyaloga bile şahit olmuşlugum var;
şoför telefonla konuşur, tam o esnada ön koltuktaki bir yolcunun telefonu çalar.bunu duyan şoför "bir dakika aşkım" der ve adama döner "kardeşim kapatsana telefonunu yasak yasak anlamıyogmu"der.bune lan şimdi!!!!
birde yaşlı teyzeleri vardır bu telefon kullanmanın yasak oldugu otobüslerin, kimse bir şey demez, bu teyzeler çemkirir insana" kapatırmısınız telefonunuzu" diyerek.bir gün arkadaş ile bu otobüste yolculuk eder iken arkadaşın telefonu çalmıştıda,ne kadar yaşlı teyze varsa yolculuk boyunca arkadaşın üzerinden gözlerini ayırmamışlardı.en sonunda arkadaş "bir saattir bakışıyoruz birkere bile atatürk demedik" demiştide öyle kurtulmuştu.