öyle bir geçer zaman ki

- arkadaşların beni sevmiyo ahmeeet :((( ben geçerken bana popolarını dönüler. neden böyle yapıyolar yaa? ben onlara naaptım? ben sadece herkes beni sevsin istiyodum ühühühü.
evet sevgili berrin. psikolog abla modundan andavallı sevgili moduna nasıl bu kadar hızlı geçiş yapabiliyorsun,
şaşırıyorum. dengesizlikte sınır tanımayan karakter olarak adını altın harflerle kazıtmak istiyorum oraya buraya. canım, üzülme ama, "kavga ederken birden öpüşmeye başlayan çift" olamayacaksınız hiçbir zaman. o yüzden saçma sapan davranıp da beni daha fazla germe. zaten ahmet de senin yüzünden örgütteki lider vasfını cengiz'e kaptırdı resmen. mutlu musun şimdi?

ne bitmez çilen varmış be cemile. tam her şey yoluna girecek; pat, ali evden kovar. pat, mete evi yakar. pat, kızın evden kaçar. işsizlikti açlıktı... şimdi de iş yerin yeni gelin caroline ve kart damat bıyık ali'nin mutlu yuvasının, senin eski evinin tam karşısında. of be. sabır taşı olsa çatlar. bu arada unutmadan cemoş, osman'ı bir doktora götür allasen. midesinde kurt var zaar. bütün gün koşup efor sarfeden berrin ve mete bile bir tabak soğan çorbasıyla doyarken, küçücük midesiyle osman doymuyor. eline bir tabak dolusu kurabiye veriyorsun, hepsini bitiriyor. çocuğun içinden canavar çıkacak haberin yok.

- onu bulmak istiyorsan kuş yuvasına git.
- kuş yuvası... (hmm)
(cemile)

- onu bulmak istiyorsan kuş yuvasına git.
- anaaam karı kırmış kafayı kaç kaç kaç!.. manyak mıdır nedir..
(ben)

cemile hu, senin bu soğukkanlılığına hayranım yavru kuşum. ben olsam anında topuklamıştım. açık bulduğun kapılardan girmeler, sıyırmış olduğu beş kilometre öteden belli olan bir kadınla konuşmalar ve bu esnada hiçbir tedirginlik belirtinin olmaması... zor şeyler yaşadın cemile, ağır bir travma geçiriyorsun bence, farkında değilsin.

neriman, sana olan nefretimi nasıl anlatsam bilemiyorum. gözlerim kararıyor. birileri sana, her seferinde gözlerini kısıp samimiyetsizliğin daniskası olan ses tonunla "karolinciiiiym" demek zorunda olmadığını hatırlatmalı tez zamanda. iki yüzlü soytarı seni. bırak artık cemile'nin peşini. ulan kadın aldatılmış, evinden atılmış, aç dolaşıyor, iş bulma derdinde, çocuklarının her birinde bir dert... nesini kıskanıyorsun hala anlamıyorum ki? "yaa kemaaal, bizim hayatımız çok monoton. her gün temizlik, yemek, bulaşık. hasefe hanım'ın da hiç dedikodu yaptığı yok. bak cemile'ye, her gün bi ekşın yaşıyo. ben de istiyorum yaa çok sıkıldım :/ zaten moron bi kızımız var. bari o cinnet geçirse de evi falan yaksa." allah seni kahretsin nörimağn.

aylin;
ister soner'e inat olsun diye de, ister "sıcak suyu olan bir ev istedim" de, hatta istersen "ben aslında sülüman'a delileeerr gibi aşığım, sırf onun yanında olabilmek için yaptım" de, ama aptalsın. aha bak kocan ayaklandı bile. adam ölecek diye beklerken "ayliiinn hadi gel balayımızda uludağ'a gidip kayak yapalım. bizim ali baba ve caroline cici anneden neyimiz eksik?" diyecek. neler düşündün bilmiyorum ama "muratçıımm, sen hastasın ya, en iyisi bu gerdek işini biz soner'le halledelim" rüyaların gerçek olamayacak tabi ki. gerçi öyle desen bile o saftirikus murat "piki cınıımm" der. nasıl bir aile oldunuz siz ya? of.

- bunu da kırdım sülüman, git bana duvara fırlatıp kırmak için aldığım bardaklardan birini getir.
- aa ne zaman kırdınız hiç farkında değilim soner bey? refleks de yok ki bende tepki vereyim...
soner, senin yüzünden aylin tazesi sevmediği bir adamın karısı oldu. sen de aşk acından öl geber.

ali, her bölüm ne kadar mal olduğunu tekrar tekrar hatırlatmak zorunda değilsin. karım avrupalı olsun, işiyle maaşıyla beni ezsin, ben de eski karımı "çalışmayacaksın uleeyn" diye tenhalarda kıstırayım, böylece yeni karımın mahvettiği egomu eski karımla tatmin edeyim. bu mudur derdin? yürü git. pis herif. neyse ki ekber imdadıma koştu. düdüklesin seni de gör gününü. gün olur caroline seni "sende paağra yok aeğli" diye terk ederse, ekber karşına geçip cücccüük yapıp "noooldu ali kaptaaann?" desin isterim. amin.