bugün

türk ordusu yerine türkiye ordusu demek gerekir

garip bir onermedir. Dil bilgisi olarak bakildiginda turkiye ordusu demek gereksizdir. Turk ordusu daha dogrudur. 'Turk' kelimesi turkiye vatandasi olan herkesi kapsamaktadir. Turk kelimesine vatandaslik baglaminda sadece turkleri yuklemek kurt ya da lazlar gibi diger vatandaslara buyuk vefasizlik olur.

Turk kelimesinin sadece turkiye vatandaslarini kapsadigini dusunmek gerektir.

Unlu bilim insani aslen fransiz olan ernest renan'a gore fransa topraklarinda yasayan ve bugun kendini fransiz olarak sayan vatansever insanlarin arasinda koskoca fransa'da toplasaniz 3 tane saf fransiz 'purely french' kokenli aile cikar ya da cikmaz.

Fransadaki gibi bir durum varligini bizde surdurmese bile benzeri olayllara rastliyoruz. Yakin tarihte yazarini hatirlayamadigim bir makale okudugumu animsiyorum. negatif kan grubu sahiplerinin uzak dogu kokenli olduklarini soyluyordu. Bu hadiseyi Negatif gruplu manisali bir arkadasima sordum bana mogol kokenli olduklarini soyledi.

Hasili turk kelimesinden saf turk irkini anlamak kafatasciliktir. Ayiptir, vefasizliktir, hatta bir anlamda nankorluktur bu saf dostluk baglarina.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar