bugün

kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti

birkaç sene yaşadım burda. aslında kıbrıs türkü deyince böyle homojen bişey beklemeyin. genel manada iki grup insan var.

birinci grup türkiye nin geneli gibi türklük duygusuna sahip türkiye ye türk askerine düşman olmayan, türkiye ye ve türk askerine işgalci demeyen, türkiye yi seven insanlar. bu insanlar çoğunlukta ve bunları ayırmak lazım.

ikinci grup Türklük duygusunu tamamen yitirmiş, avrupa birliğinin onlara sağladığı pasaport ve serbest dolaşım hakkına karakterlerini satmış şerefsizler sürüsüdür.(pasaport alan herkes öyledir demiyorum) bu orospu cocuklarını genelde adadaki aşırı sol gruplar destekler. türkiye nin her ay gönderdiği paralarla yatan maaşlarını gider tıkır tıkır çekerler ancak türkiye nin gönderdiği paraya ihtiyacımız yok gibi eşine az rastlanır cinsten bir yüssüzlükle türkiye ye çemkirirler.

bunlar mesela kıbrısa türkiye nin oradaki türk nufusunu kurtarmak için operasyon yaptığını kabul etmezler. en belirgin özellikleri türk askerine işgalci demeleridir. kıbrıslılık gibi ne olduğu belli olmayan abuk sabuk bir kimliği benimserler.

daha çok şey yazılır bu ibnelere de yorulmaya gerek yok. onlara soran da yok zaten. it ürür kervan yürür.