israil in kurulmasında atatürk ün önemi

bu konuda ki yorum, günün jeostratejik ve politik gerçeklerini bilmeden yapılmamalı. arapların ingiliz-fransız-italyan güdümünde osmanlıların tüm tarihi izlerini silme çabalarınıda görmeliyiz.

osmanlı vakıflerına sahip çıkmayarak, hatta türk'leri müslüman bile görmeyen zamanında ki arap halkları, osmanlı hakimiyetinden kurtuluşunu haç'ın gölgesinde ve yeni sahiplerinin dizinin dibinde kutlayıp zılgıt çekerken, bizler anadoluda evlilik çağına gelmiş 3 kıza 1 erkek düşen bir nüfus yapısında yemen elleri-kara çadır ağıtları ile giden gelmiyor türkülerini dinleyerek 10 yılda 15 milyon genç derdin de idik.

hala, suriye-ırak-mısır-lübnan-kıbrıs-girit-yunanistan-bulgaristan-romanya-yemen-arabistan da bulunan türk vakıflarını biliyormusunuz? ki bunlar en büyük ve önemli olanlar dır.

buralarda bulunan vakfiyelerin gelirleri ve vakıf eserlerini inkar eden araplar osmanlının hicaz demiryolunda ki ay-yıldızı bile kazımış gar binalarını yıkmış ve demir yolunu kullandırmamaktadır. türk izini silmek için araplar şehitliklerimiz-kalelerimiz-vakıf eserlerimizi ya yıkmış ya da avrupalı işletmecilere tarihi eser-kültür mirası bahanesi ile devir etmiştir. bu vakıf eserleri mimari özelliği ve kullanımından çıkarılarak özünü yitirmişler dir.

tarihini bilmeyen cahiller, israil konusun da atatürk e çamur atacağına 1850-1960 yılları arasında ortadoğu siyasi olaylarını incelesinler. hala entellektüel arap aydınlarının ''biz hala osmanlının ahını çekiyoruz'' demelerinde ki gerçeği öğrensinler.