bugün

chp nin osmanlıca hazımsızlığı

türk alfabesi diye bir alfabenin olmadığını hatırlatır önermedir.

parti isimleri çok fazla önem taşımamalıdır kanaatindeyim.yaşamda kullanmak zorunda olunan şeyler fonksiyonel ve kolay kullanımlı olmalıdır.şimdi basitçe düşünürsek latin harfleri arap harflerinden çok daha kolaydır.şekil itibariyle oluşan bu kolaylık, aynı zamanda türkçeye de daha uygundur.mesele daha fazla kişinin okur yazar olmasıdır.arap alfabesinin (osmanlıca arap harfleriyle kullanılıyordu) zorluğunu bu ülkede yaşayan hemen herkes bilir.zira hemen herkes bir şekilde kuran kursuna gitmiş ve o harfleri görmüştür.

kimsenin faşizan bir bakışaçısı geliştirmesine gerek yok.latin harfleriyle okur yazar olmak arap harfleriyle okur yazar olmaktan kolaydır.

chp nin tavrı görünürde osmanlıcaya olsa da asıl hedef a.k. partisi olduğundan çok da dikkate alınmamalıdı.tabi karşı duruş sergileyenlerin de meselesi osmanlıca değil, tabanındaki radikalleri koruma içgüdüsü ve anti-kemalist yaklaşımlarıdır.

iki tavır da türk parasıyla 5 kuruş etmez.bilimsellikten uzak partizanca yaklaşımlardır.zaten bu ve benzeri yaklaşımlar güzelim ülkemizi uluslararası arenada yıllardır rezil kepaze ediyor.doğru dürüst bilimadamı, sanatçı ve sporcu yetiştiremememiz hep bu yaklaşımlardan kaynaklanıyor.çünkü bu ülkeyi ya biri ya diğeri yönetiyor.hangisi gelirse gelsin ilk el attıkları konu da eğitim-öğretim alanı oluyor.
güncel Önemli Başlıklar