bugün
- sözlük kızlarının kekleri13
- kız sesi duymak için müşteri hizmetlerini aramak7
- ölümden korkuyor musunuz17
- yesene beni diyen kız5
- sözlük yazarları istanbul'un fethine katilsalardi3
- bara giden erkeğin asıl amacı11
- benim babamın siki kutu kola gibidir5
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- matrix te yaşadığımız gerçeği8
- keki haddinden fazla kabaran kadın3
- sözlükte ne değişti6
- ben basit bir insanım5
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı5
- zalbert ramstein8
- meyhanede masayı yumruklayıp hancı hancı demek6
- uludağ itiraf18
- intihar düşüncesi6
- sözlüğe resim yüklenememesi3
- flört etmeyen liberter öğretmen4
- cumartesi kahvaltısı5
- cumartesi günü sözlükte takılan asosyaller4
- aşk6
- vombatların kakasının küp şeklinde olması2
- ghost rider3
- evliliği zorlaştırmak3
- yahudi düşmanlığı3
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya17
- hava su ateş toprak3
- queen feristah15
- anneanne3
- insan olmaya ceyrek kala11
- idealizm vs materyalizm2
- at eti yiyen gay2
- mazotun yarım litresi 50 tl25
- bir kadından hoşlanmak4
- bugün ne oldu6
- iki yapay zekanın sohbeti2
- hafızayı sildirmek7
- bir bela geliyor28
- fusya semsiyeli yabanci20
- gocu39
- ayı dövmenin aslında zor olmaması10
- işiniz gücünüz yok mu11
- seninleyken kendim olabiliyorum4
- sevgiliyle kavga etmeyi özlemek2
- hiç bir diktatör iç savaş çıkarmadan gitmez11
- yazarların cuma akşamı planları4
- sözlük yazarlarının gerçek adları41
- karı diyen öküzleri gırtlaklama isteği10
- erkeklerin her konuşmayı flörte bağlaması6
önyargılı (veya belki çok da derinlemesine düşünemeyen) bazı zihniyetler tarafından michael kiske ile kıyaslanamayacağı iddia edilen helloween vokalisti.
hatta onlara göre, michael kiske bir elmas ise, andi deris bildiğin tenekedir filan. ama ben bişey söyliim mi size? andi deris -bırakın sadece michale kiske'yi- tüm metal müzik tarihindeki en büyük ve kıymetli seslerden biridir. ve hatta şahsi görüşüme göre de (tamam kendisine hürmetim sonsuzdur ama) michale kiske, andi deris'in yanına bile yaklaşamaz.
neden mi? bakın michael kiske'li helloween tarihine... göreceğiniz şey, bir çığır açmış, bir tür yaratmış (bkz: power metal), çok manyak işler çıkarmış bir gruptur ki bir iron maiden mertebesine bu sayede yükselmiştir. ama aynı tarihçede bir chameleon da bulacaksınız. aynı tarihçede michael kiske'nin nasıl "pop" üler olma çabasına giriştiğini ve helloween gibi bir mirası tehlikeye attığını da göreceksiniz.
bir de andi deris sonrası helloween'e bir bakalım... michael kiske gibi bir adamın boşluğunu doldurmak her baba yiğidin harcı mıydı? kesinlikle hayır. ama helloween bugün hala bizde hayranlık uyandırıyorsa, hala "yok artık" dedirtebiliyorsa bunun en büyük kaynağı da andi deris'in destansı vokal performanslarıdır. helloween o geldikten sonra gelişti, olgunlaştı, tekdüzelikten sıyrıldı ve sadece bir "power/heavy metal grubu" olmaktan çıkıp türler arası kalite harmanı haline geldi.
michael kiske... rock/metal tarihinin efsanelerindendir evet... peki şimdi nerdedir? napar? ne katar bu kültüre? cevap ortada
andi deris... hala neler yapabiliyor, nasıl bir ruh taşıyor ve saygı, hayranlık uyandırıyor... onun da cevabı ortada.
hatta onlara göre, michael kiske bir elmas ise, andi deris bildiğin tenekedir filan. ama ben bişey söyliim mi size? andi deris -bırakın sadece michale kiske'yi- tüm metal müzik tarihindeki en büyük ve kıymetli seslerden biridir. ve hatta şahsi görüşüme göre de (tamam kendisine hürmetim sonsuzdur ama) michale kiske, andi deris'in yanına bile yaklaşamaz.
neden mi? bakın michael kiske'li helloween tarihine... göreceğiniz şey, bir çığır açmış, bir tür yaratmış (bkz: power metal), çok manyak işler çıkarmış bir gruptur ki bir iron maiden mertebesine bu sayede yükselmiştir. ama aynı tarihçede bir chameleon da bulacaksınız. aynı tarihçede michael kiske'nin nasıl "pop" üler olma çabasına giriştiğini ve helloween gibi bir mirası tehlikeye attığını da göreceksiniz.
bir de andi deris sonrası helloween'e bir bakalım... michael kiske gibi bir adamın boşluğunu doldurmak her baba yiğidin harcı mıydı? kesinlikle hayır. ama helloween bugün hala bizde hayranlık uyandırıyorsa, hala "yok artık" dedirtebiliyorsa bunun en büyük kaynağı da andi deris'in destansı vokal performanslarıdır. helloween o geldikten sonra gelişti, olgunlaştı, tekdüzelikten sıyrıldı ve sadece bir "power/heavy metal grubu" olmaktan çıkıp türler arası kalite harmanı haline geldi.
michael kiske... rock/metal tarihinin efsanelerindendir evet... peki şimdi nerdedir? napar? ne katar bu kültüre? cevap ortada
andi deris... hala neler yapabiliyor, nasıl bir ruh taşıyor ve saygı, hayranlık uyandırıyor... onun da cevabı ortada.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar