bugün

butun dinlerin kitaplarini okumak

ateistliğe, en azından deistliğe yol açabilecek hadise. "madem bu kadar ahlakı yücelten kitapları var, neden bu mallar hala yok haçlı seferiydi, cihaddı diye birbirlerini gebertiyorlar" diyerek tüm dinlerden soğumaya sebep olur*.

okumayı planlayanlara tavsiyelerim:
-tevratın başı biraz sıkıcı. çok fazla isim var, bunun oğlu şu, şunun torunu bu falan diye. dikkat etmezseniz ana hikayeyi kaçırırsınız. isimler önemli.
-mısır'la alakalı bölümleri dikkatli okuyun. hz.ibrahim'in karısını firavuna kızkardeşim diye vermesi ve karşılığında altınlar, cariyeler, develer, eşekler, köleler, dişi eşekler** almasının gerçek ismini yazdığı için aziz nesin'i sivas'ta yakmaya çalıştılar.
-incil'in başı da sıkıcı. ama kıyameti anlatan son bölümü acaip heyecanlı. mahşerin dört atlısı, deccal (kuzu), kıyamet savaşı falan var, tom clancy romanları gibi.
-kuran kronolojik sırayı pek takip etmiyor, ama arada bazı bölümlerde çok güzel hikayelere rastlayabilirsiniz. ayet sırasına göre değil de ayetlerin iniş sırasına göre okursanız olaylar daha anlamlı gelecektir, giriş-gelişme-sonuç tam net olmasa da görülecektir.