bugün
- gocu20
- bu koyden olsam ne olacak15
- 30 ağustos 2026 samsunspor fenerbahçe maçı19
- soğan yiyen kız11
- çaylak yapın beni11
- rahatsız ettiğim herkesten özür dilerim9
- am lazerinin içine kamera koyan güzellik merkezi3
- fenerbahçe'nin tüm kulvarlarda favori olması6
- anayasanın ilk 3 maddesi ile kavgalı kitle3
- sarapci koala77
- ama ben bipolarım10
- dinlerin yalan olması13
- aylık 777 bin lira iyi para mıdır sorunsalı5
- gecenin şarkısı3
- asmacayı seven kızlar dernegi3
- yalnızlık4
- safiyenin kocası faik5
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı15
- her yer bok kokuyor arkadaş her yer11
- enayimiknatisii4
- sözlüğü nezih bir ortama çevirmek4
- bkono5
- istatistiklerin yenilenmemesi3
- anderson talisca nın beşiktaşa transferi3
- nepal'deki sel felaketi4
- ay kavga var galiba6
- herkesin birbiriyle kavga ettiği sözlük4
- sözlükte korunan bir yazar olmak5
- uzun yolda ara yollara sapmak2
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası8
- sözlükte artı eksi dengesinin normal olmaması3
- 30 ağustos zafer bayramı19
- zorunlu eğitim19
- sihirli annem izleyen erkek4
- kktc de 3 günlük yas ilan edilmesi4
- emre tayanç2
- şenol güneş sözleri2
- sözlük kızları adam mıdır5
- katatespizartmasi10
- kavga eden yazarlar5
- boşnaklar3
- türkiye savaşa girecek5
- yazım hataları4
- tobey maguire lı spiderman3
- bir şey söyle5
- tavada yumurta yapıp üzerine kırmızı biber katmak2
- her fikre saygı duyulmalı mıdır3
- ay diyen ekek4
- sözlükte zorbalanınca ne yapıyorsunuz3
- sözlükteki linç kültürü4
kültür endüstrisi, kapitalizmin yeniden üretiminde büyük rol oynayarak , herhangi bir duyumdan yoksun, kendi insiyatifini yavaş yavaş kaybeden ve memnun bir tüketici üreten bir kurumdur.adorno ve horkheimer'in belirttiği gibi ''izleyicilerden bağımsız hiçbir düşünce beklenmemelidir'' birileri cebini diğerlerinin cebinden aldıklarıyla doldururken arada kurulan naylon düzenle insanlar eylemsizliğe itiliyor.kültür endüstrisi, ne yaptığını bilmeyen ve durmaksızın eğlenen bir kitle toplumu yaratmanın yanı sıra , kapitalizm yanlısı ideolojileri de aktif olarak yayar.uyum sağlama,tüketme,sıkı çalışma ve bireysel olarak başarma gereksinimleri ile ilgili mesajlar,kültür endüstrisi ürünlerinin tipik bir özelliğidir.bunlar işgücünün motivasyonuna yardımcı olur ve kollektif eylemi engeller.bir bakıma yeni dünya düzeni bile denilebilir.zengin ve fakir kavramı yüzyıllardan beri süre gelirken bu kavramla uçurumlar en aza indiriliyormuş gibi gösterilsede aslında sadece para babalarının lehine gelişen bir kurumdur.yüksek sınıf üzerinden kurulan o ciddiyet en aza indirilirken ,fakir sınıfın bu dengesizliğe ,adaletsizliğe karşı isyanı da bastırılır ,o öfkesi susturulur.
tam anlamıyla bir çıkar ilişkisi düzeni kurulur.dışardan bakıldığından iyi niyetli bir kurum gibi görülsede aslında her bir mekanizmasına çıkar ilişkisini donatmış bir kurumdur.efendiler ve tüketicilerin oynatma düzeni.müşteriler el üstünde tutuluyormuş gibi gösterilerek uyutulur ama en fazla tüketicidir.sanatta kültür endüstrisinden payına düşeni almıştır.tüketim toplumunun getirilerine göre sanat üreten bir düzen hali olmuştur.
tam anlamıyla bir çıkar ilişkisi düzeni kurulur.dışardan bakıldığından iyi niyetli bir kurum gibi görülsede aslında her bir mekanizmasına çıkar ilişkisini donatmış bir kurumdur.efendiler ve tüketicilerin oynatma düzeni.müşteriler el üstünde tutuluyormuş gibi gösterilerek uyutulur ama en fazla tüketicidir.sanatta kültür endüstrisinden payına düşeni almıştır.tüketim toplumunun getirilerine göre sanat üreten bir düzen hali olmuştur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar