bugün
- bir kadının hoşlandığını belli etmesinin yolları6
- özgür özel'in tutuklanması5
- magnezyum ve colagen kullanmak5
- masklavi ve mel mel gibson'un birbirini artılaması6
- nihoşun ölümü4
- düğün dernekle evlenir kimseye duyurmadan boşanır7
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi11
- lore peyniri3
- ama kent uzlaşısı6
- çerçeve yasa teklifinin meclis'e sunulması6
- mayışın çekildiği günlerde sucuk yemek2
- aile hekimi4
- midilli adası6
- terörsüz türkiye de yasal süreç2
- leon2
- theodor herzl e devlet madalyası vermek4
- lor peynirini krem peynir haline getirmek2
- meal kuran değildir26
- aylık 508 bin tl iyi para mıdır sorunsalı5
- lionel messi3
- bir erkek ve bir kız arkadaş olabilir mi14
- ülkücü vs pkklı3
- çağımızın hastalığı2
- ülkücü bir babanın oğluna vereceği isim2
- duş almak vs duş yapmak6
- insanlar sizi nasıl tanımlar7
- online kumar4
- geceye güzel bir söz bırak6
- pforzheim şu an 21 derece3
- bayan kelimesi neden rahatsız edici28
- 05 08 2026 ankara daki yoğun osuruk kokusu2
- 2026 ağustos ayının serin geçmesi3
- stack overflow kopyala yapıştır4
- euro'nun 55 tl olması2
- gecenin film sahnesi5
- acil iş fikri lazım arkadaşlar16
- erkek gibi konuşan kız7
- aslan abilerim sözlüğe geri dönsün kampanyası7
- iremga12
- afrika nasıl kalkınabilir15
- dinamo zagreb'in kauno zalgiris'i 5 0 yenmesi3
- 5 ağustos 20263
- çoğu yazarları donuzlamış olmam7
- imamoğlu'nun tutukluluğunun 100 günü16
- dürüm yerken uzaklara dalmak3
- bella hadid5
- velvet almanyaya gel5
- mohamed salah ghaly5
- kendini anlatamamak6
- kız arkadaş kiralamak7
hazırlık sınıfı ayağına ingiltereden pound la ithal ettiğimiz kitap setlerinden biri.
türkiyedeki binlerce hazırlık sınıfının yüzbinlerce öğrencisine her yıl satılan ingiliz ekonomisine kaymak gibi bedavadan gelir sağlarken bizim gibi zaten belini doğrultamayan ülkelerin sırtında kambur oluşturan bir uygulama. soru şu; ingilizce hazırlık sınıflarında okutulan kitaplar neden ülkemizde üretilmez. illa bir ingilize mi ihtiyaç var!!! öyleyse getirin 5 tane ingiliz profesör yapsınlar danışmanlıklarını kitaplar onların hazırladıkları şekilde olsun ama türk matbaacısı, türk kağıtçısı bizim insanımız üretsin, para yurt içinde kalsın öğrenciler de bu kitapları 500 ytlye değil 100 ytlye elde etsinler. ingiliz profesörler de alacakları bir kaç bin doları kıçlarına soksunlar. milyonlarca dolarımız ülkemizde kalsın.
şüphesiz bunu düşünmek için dahi omak gerekmez. ama en azından bir birim ülke sevgisi gerekir.
benim jenerasyonun hatırladığı kitapları sırasıyla saymak istiyorum.
hotline (abim bu kitabı okudu)
pacesetter (ben bu kitabı okudum)
headline (kardeşim bu kitabı okudu)
top notch (yeğenim bu kitabı okuyor)
bu kitaplar ülkemize milyonlarca pound/sterline mal oluyor. ama buna rağmen aynı kitap iki sene üst üste okunamıyor, hazırlığı bitiren bir abi seneye aynı okulun hazırlık sınıfına gelen kardeşine aynı kitapları veremiyor. mutlaka eklemlenmiş hazırlık sınıfı - yabancı kitap satıcısı tezgahından geçmek zorunda kalıyor. illa ki, türk lirasından 3 kat daha değerli sterlin üzerinden satılan kitapları, ülkemiz için önemli sayılabilecek bir meblağ ile satın almak zorundadır.
bir çok okul kitapları okuldan satın almanız konusunda ısrarcı olur, bir çoğu fotokopi kitap almanıza karşı çıkar (çünkü bu ingiltereye bir şey kazandırmaz!), ve bununla da yetinbmeyerek illa ki okullar her sene hazırlık sınıflarında okunacak kitapları değiştirirler. böylece sektör sürekli diri tutulur. ülkemizden yurtdışına akmakta olan paranın debisinde ise hiç bir değişiklik olmaz. *
türkiyedeki binlerce hazırlık sınıfının yüzbinlerce öğrencisine her yıl satılan ingiliz ekonomisine kaymak gibi bedavadan gelir sağlarken bizim gibi zaten belini doğrultamayan ülkelerin sırtında kambur oluşturan bir uygulama. soru şu; ingilizce hazırlık sınıflarında okutulan kitaplar neden ülkemizde üretilmez. illa bir ingilize mi ihtiyaç var!!! öyleyse getirin 5 tane ingiliz profesör yapsınlar danışmanlıklarını kitaplar onların hazırladıkları şekilde olsun ama türk matbaacısı, türk kağıtçısı bizim insanımız üretsin, para yurt içinde kalsın öğrenciler de bu kitapları 500 ytlye değil 100 ytlye elde etsinler. ingiliz profesörler de alacakları bir kaç bin doları kıçlarına soksunlar. milyonlarca dolarımız ülkemizde kalsın.
şüphesiz bunu düşünmek için dahi omak gerekmez. ama en azından bir birim ülke sevgisi gerekir.
benim jenerasyonun hatırladığı kitapları sırasıyla saymak istiyorum.
hotline (abim bu kitabı okudu)
pacesetter (ben bu kitabı okudum)
headline (kardeşim bu kitabı okudu)
top notch (yeğenim bu kitabı okuyor)
bu kitaplar ülkemize milyonlarca pound/sterline mal oluyor. ama buna rağmen aynı kitap iki sene üst üste okunamıyor, hazırlığı bitiren bir abi seneye aynı okulun hazırlık sınıfına gelen kardeşine aynı kitapları veremiyor. mutlaka eklemlenmiş hazırlık sınıfı - yabancı kitap satıcısı tezgahından geçmek zorunda kalıyor. illa ki, türk lirasından 3 kat daha değerli sterlin üzerinden satılan kitapları, ülkemiz için önemli sayılabilecek bir meblağ ile satın almak zorundadır.
bir çok okul kitapları okuldan satın almanız konusunda ısrarcı olur, bir çoğu fotokopi kitap almanıza karşı çıkar (çünkü bu ingiltereye bir şey kazandırmaz!), ve bununla da yetinbmeyerek illa ki okullar her sene hazırlık sınıflarında okunacak kitapları değiştirirler. böylece sektör sürekli diri tutulur. ülkemizden yurtdışına akmakta olan paranın debisinde ise hiç bir değişiklik olmaz. *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar