gazi üniversitesi

Cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimiyle bir enstitü kurulması kararı üzerine, 1926 yılında "Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" açlır,enstitünün adı 1929 yılında "Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" olarak değiştirilir ve bu isimle uzun yıllar hizmet verdikten sonra 1976 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü ismini alır.1982 yılında ismi resmen Gazi Üniversitesi'ne dönüştürülür.yani gazi üniversitesi kökleri cumhuriyete dayanan sayılı üniversitelerden birdir.

siyasal görüşünün sanki başka hiç bir üniversitede siyasal görüş bulunmuyormuşcasına sürekli surette ön plana çıkarılması nedeniyle kaliteli eğitimini yeteri kadar ön plana çıkaramaması üzücüdür. zira gazi üniversitesi 14 Fakülte, 5 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksek Okulu ve 5 Enstitü ile toplam 33 yüksek öğretim birimi eğitim vermektedir ve 35 Araştırma Merkezi bulunmaktadır, ki bu rakamlar azımsanacak düzeyde değildir.

gazi üniversitesi diğer tüm alanlarda olduğu gibi medyanın kurbanlarından biridir. zira nasıl haberlerde bir olay olduğunda bu anlatılırken 'ülkücü mafya' şeklinde bariz betimlemeler yapan medya, bu tarz olaylara karışan kişiler solcu olduğunda bunu 'solcu mafya' şeklinde dile getirmiyorsa; aynı şekilde solcu görüşte olan universitedeki olayları bu kadar duyurmazken gazide olan en ufak bir olay haber olmakta ve her seferinde bunu yapanların siyasi görüşü özellikle vurgulanmaktadır. bunun doğal bir sonucu olarak universitenin içini bilmeyen insanlar dışardan kolaylıkla ahkam kesmektedirler. 'gazi ülkücü kroların yuvası!' bu durumda denebilecek tek şey 'hadi ordan!' dır. zira hangi zihniyet 10-20 bilemediniz hadi abartalım 50 kişinin yaptığı bir olayı nufusu bunun yüzlerce katı olan bir topluluğa mal edebilir? bunu yapmak mantıklı mıdır? tabi bu soruların cevabını tek kişiye bakarak yüzlerce kişi hakkında hüküm veren, yani hakkı ve haddi olmadan insanları sınıflayan kişilere sormak mantıksızdır. burada 'gazi üniversitesinde siyasi olaylar olmuyor, olmadı, insanlar bu durumdan sıkıntı duymuyor, duymadı' demek ne kadar yanlışsa, aynı şekilde bütün üniversiteyi bu şekilde itham etmek de o kadar yanlıştır. hele hele bunu yapan kişiler gazideki eğitimi ve ortamı bilmiyorlarsa..

gazi üniversitesi başarılı bir üniversitedir efendim. eğitim fakültesindeki öğretmenlik bölümleri türkiye'deki en yüksek puanlarla öğrenci almaktadır. aynı şekilde tıp fakultesi olarak da gazi üniversitesi ön sıralardadır, Tus başarıları da bunun bir kanıtıdır. mühendislik mimarlık fakültesi, dişçilik fakültesi ve burada adını tek tek zikretmenin anlamsız olacağı bir çok fakültede kaliteli hocalarıyla başarılı bir eğitim vermektedir. bunu bölümlerin öğrenci alış puanları ve mezunların başarısına bakarak anlamak çok kolaydır *

netice olarak bilip bilmeden, görmeden, eğitimi hakkında fikir sahibi olmadan oturdukları yerden, sadece basına yansıyan kısmıyla 20-30 kişinin yaptığını bütün universite öğrencilerine maletmek mantıksızlığın daniskasıdır. asıl bağnazlık ve geri kafalılık budur.