bugün

entry'ler (10)

netsis

1991 yılında Murat Ihlamur tarafından izmir'de kurulan, benim de 2001 yılından beri hayatımı kazandığım ERP programı.

scuba dalgıcı

Temel scuba ekipmanı (tüp, denge yeleği, regülatör, maske, palet ve ağırlık) kullanarak su altına dalış yapan kişi.

scuba

Self Contained Underwater Breathing Apparatus un kısaltılmışı.

dalışta kulak eşitleme yöntemleri

Doğru söze ne denir ki. Federasyonun eğitim dizgesinden alınmış bir doküman gibi yazılmış. Emeğinize sağlık.

dalış tüpüne oksijen tüpü demek

Kesinlikle. Dalış tüpüne oksijen tüpü denmez çünkü oksijen tüpü adı üstünde %100 oksijen ile dolu bir tüptür ama dalış amaçlı kullannılan tüplerde normal soluduğumuz hava vardır. Yani %78 azot, %21 oksijen ve %1 de asal (atıl - önemsenmeyecek) gazlar.

dalış tüpü

Esprili bir yaklaşım olmuş. Ben de Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu yetkili bir dalış eğitmeni olarak şu bilgiyi vermek istiyorum. Çoğu kişinin zannettiği gibi dalış tüpünün içini tamamen oksijenle dolu değildir. Tüpün içindeki hava, gündelik hayatta soluduğumuz hava ile aynıdır. Sadece tüpün içinde paslanma ve oksitlenme oluşmaması için kompresörden tüpe hava basılırken, havanın nemi alınır ve kuru hava basılır. Böylelikle tüpün iç çeperinde paslanma ihtimali en aza düşürülmüş olur.

dalış bıçağı

Kesinlikle katılıyorum çünkü ne zaman ihtiyaç duyacağınız belli olmuyor ve bir kere ihtiyacınız oluyor. O yüzden büyük ya da küçük farketmeksizin su altında inen herkeste bence mutlaka olmalı.

dalış elbisesinin içine işemek

Doğru hipotermiden koruyor ama bir dalış merkezi işletmecisi olarak lütfen çok sık tercih etmeyin. Zira elbisenin içine işemektense, kendi vücut hatlarınıza uygun ve kalın bir elbise almak, sizi daha iyi koruyacaktır.

dalış bilgisayarı

Yazı hakkındaki emekleriniz için teşekkürler. Günümüz için ben de güncel bir marka ve model eklemek isterim. Ben şu anda izmir'de tüplü dalış eğitmenliği yapıyorum ve Suunto Ocean kullanıyorum. Herkese de öneririm. Bence Suunto'nun çıkarmış olduğu en iyi dalış bilgisayarlarından birisidir. Herkese güvenli dalışlar.

dalış

Ben izmir'de bir dalış eğitmeniyim. Tüplü dalış bence herkesin hayatında en az bir kere denemesi gereken bir aktivite. Dünya'nın %71 ve ülkemizin de üç tarafı denizlerle çevrili. Su altında nefes almak ise bambaşka bir deneyim bence.
© copyright 2005 - 2026