bugün

entry'ler (1)

hoş geldiniz

Herkes caniliktir vesaire diye yazmış üzgünüm ama bunları yazanlar Sıfır araştırma yapmış olanlardır ev kedilerinin her ay ön tırnaklarının kesilmesi gerekmektedir aksi takrirde kendileri oyun oynarken biyerlere tırmanırken habire takılırlar, bazı kediler kendilerini kaşırken bile kendilerine tırnakları ile zarar veriyor ve kanatıyor bile, insanların egosu ile zerre alakası yok, arka tırnakları kesmek gerekmez çünkü onlar atlarken veya sert mekanlarda oyun oynarken zaten doğal törpü olur. Doğa kedilerinin Ağca çıkmadan tırnaklarını Ağca veya sert mekanlara sürtüğünü görmüşsünüzdür Buda onların doğal törpüleme yöntemidir. Evde de böyle bir imkanları olmadığı için ucundan mor yerine gelmeden ki kısmını kesmek gerekir aynısı köpeklerde veya evcil hamsterlarda bile kesilir. Bir çok veterinerde kesilmesi gerektiğini ama pro. tarafından yapılması gerektiğini söyleyecektir. 3 köpeğim 1 kedim ve bir çok kafes hayvanım oldu o yüzden yazdıkalarımın yanlış oldunu sanmıyorum Hayatım veterinerde ve hayvanlarla geçti...