bugün
- feministlerin sınırsız nafaka iptaline kızmaları14
- 30 yaşından sonra ne yapacağız hissi3
- erkekte fizik mi giyim mi daha önemli7
- nervio abla22
- aşka inanmayan insan4
- ömürlük arabalar3
- sedat pekmez43
- sözlükteki arkadaş çevresi6
- teklif edip asla ısrar etmeyen insan8
- gençler iş beğenmiyor diyen genç patron16
- grok vs gemini vs chatgpt2
- kemal kılıçdaroğlu devlet bahçeli ikilisi2
- satrançta at mı daha değerlidir fil mi4
- en iyi gençlik dizisi2
- toy story 53
- ekşi sözlük2
- sömürge valisi3
- hoşlanan erkeğin adım atmama sebebi3
- haklı olduğu halde susan insan7
- köşe başı dükkanlar erotik shop olsun11
- astrolojiye inanan insanlara yapılan zorbalık3
- ıslak kek bile yapamayan kız5
- honda civic fd62
- türkiye'de iyi bir insan olmak11
- cedidacer'in fenerbahçeli bir ezik olması19
- trt'nin 2026 dünya kupasını 4k yayınlamaması2
- 25 yıllık akp iktidarından çıkarılacak ders12
- çok yakışıklı kaslı eğitimli cool merhametli erkek3
- bir insana yapılabilecek en büyük kötülük19
- psikolog ile ilk seans2
- mustafa çiftçi3
- durduğun yerde terlemek2
- süslü şirin2
- kitaplıktan ödünç kitap vermemek2
- seküler erkek muhafazakar kız birlikteliği7
- chp'nin hali ne olacak34
- hiç gelmeyecek birini beklemek9
- yapay zeka sözlük moderatörü4
- anhedonist3
- evli insanların bekarlara sen de evlen baskısı5
- sözlükte hic tayt giyen kız olmaması9
- yuvarlak hatlar3
- islam hristiyanlık ve musevilik2
- vücut geliştirmenin sandığından da zor olması3
- yo yo ma2
- 6'ncı nesil uçakta dünyada söz sahibi olmamız11
- bir binanın içinde hayalen dolaşmak3
- m r e r e c t o21
- sanatçılardan kılıçdaroğluna büyük tokat5
- her gün içsem bıkmam içecekleri6
entry'ler (108)
tüm hayatını azad edilme(emeklilik) hayalleriyle geçirmeye programlı bir ailenin çocuğudur.
eğitim alması amacıyla yönlendirilir, fakat hayata bakış açısı yüzünden sancı çekecektir. kaliteli bir eğitim alabilirse köle efendisi ailelerin çocuklarıyla denk gelebilir, onlardan "hayatın basitliği"ne dair eşsiz dersler dinleyebilirler, fakat eve döndüğünde "hayatın zorluğu" hakkında mutlaka farklı bir ders onu bekliyor olacaktır. bir köle için hayat çalışmaktan ibaretken, bir köle efendisi için hayat zevk almaya bakılacak tatlı bir deneyimdir.
eğitim alması amacıyla yönlendirilir, fakat hayata bakış açısı yüzünden sancı çekecektir. kaliteli bir eğitim alabilirse köle efendisi ailelerin çocuklarıyla denk gelebilir, onlardan "hayatın basitliği"ne dair eşsiz dersler dinleyebilirler, fakat eve döndüğünde "hayatın zorluğu" hakkında mutlaka farklı bir ders onu bekliyor olacaktır. bir köle için hayat çalışmaktan ibaretken, bir köle efendisi için hayat zevk almaya bakılacak tatlı bir deneyimdir.
Gelmiş geçmiş en dengeli, stabil ve rekabetçi strateji oyunu. Bir oyun düşünün ki piyasaya çıktıktan tam 20 yıl sonra hala onbinlere/yüzbinlere final oynasın. Kendi ligi tv'den canlı yayınlansın. Birçoğumuzun çocukluğu,gençliği. Yeteneğe ve öngörüye, en önemlisi de blöfe ve akıl oyunlarına, anlık tepkiler kadar açık ve önem veren bir sisteme sahip. Kült.
çok şaşırtıcı şeyler yazan bir yazar. her cümlesi ayrı bir şok sanki.
herkesin her şeyi bildiği ütopik bir doğru tahmin cenneti.
Charles Sanders Peirce ' a göre, gerçek dünyadan bağımsız olarak, kişinin duyuları ile filtre edip algıladığı, dolayısıyla içinde yaşadığı esas dünyası. dolayısıyla bu kavrama göre, kişi, kendi phaneron'unda yaşıyor, deneyim kazanıyor, hatıralar ediniyor ve tek gerçeklik yalnızca kişinin kendisi. ondan başka dünyadaki herşey, eşyalar, insanlar veya olaylar, beynin birer hayali.
simulism.org un, hakkında birçok bilgiyi derlediği sorunsal. ayrıca (bkz: solipsism, Charles Sanders Peirce, Phaneron).
"çok beklersin" demenin en güzel, en sade(?), en ince görülmüş halidir. görüşmek istemediğiniz biri size "çıkalım bi ara bi yerlere" gibi bir öneri ile gelirse kullanılmalıdır. Her bir kelimesi önemlidir, dikkatli olunmalıdır. Kelime kelime analizini yapacak olursam;
"olmadı" = olmayacak
"bi' ara" = hiçbir zaman
"haberleşelim" = ne senden haber gelsin, ne benden. iki taraflı olumsuzluk içinde kalalım. Opsiyonel olarak (bir zamanlardaki samimiyet durumuna göre)ortalara "canım", sonuna "yaa" nidası eklenebilir.
"olmadı" = olmayacak
"bi' ara" = hiçbir zaman
"haberleşelim" = ne senden haber gelsin, ne benden. iki taraflı olumsuzluk içinde kalalım. Opsiyonel olarak (bir zamanlardaki samimiyet durumuna göre)ortalara "canım", sonuna "yaa" nidası eklenebilir.
sanırım en saçma noktası "Tehcir öncesinde Ermeni nüfusun yoğun olduğu 6 vilayetin kontrolünü" 2012 yılında istemeleri olan açıklamadır. lol ?!
reboot gerektiren durumlarda yaşanan krizlerdir. genelde cafe sahibi "dur sen restart atma ben geliyorum" gibilerinden birşey söyler ve olaya müdahil olur. şaşmaz. (bkz: x abi yarım saat daha)
zamanla masaya alışacak, adeta ondan bir parça haline gelecek sakızdır.
kendini çok komik sanan mage'dir. gevrek gevrek eheheh diye güler bide sonra. sözde bilge olacak, trick yapacak. peh.
yaşı genç, ruhu olgun olanların alternatif planı. veya hepimiz loserın önde gideni de olabiliriz, bilemiyorum.
satıcısına "plymouth hemi?" sorusu ile gidilesi bir araçtır.
"kesin mi gitti acaba" diye google'ı denemek.
güzide örneklerinden biri aşağıda görülebilir:
imza almayın, imza atın...
izin almayın, izin verin...
takip etmeyin, iz bırakın...
gaza gelmeyin, ipragaza gelin(?) (bkz: fail)
imza almayın, imza atın...
izin almayın, izin verin...
takip etmeyin, iz bırakın...
gaza gelmeyin, ipragaza gelin(?) (bkz: fail)
%100 pamuk helvanın yandığını belirten cümle.
çok aşamalı beklenti çeşidi. mecburi eylem...
duruşu sağlam ateisttir. "senin tanrın, senin sanrın" ekolünden geliyor olabilir. kendi açısından haklı, fakat sakata da gelebilir, bilemiyorum.
zamanla oluşan değişim durumudur. "bize katıl" yerine "bize takıl" denmesi durumun bir örneği olabilir