entry'ler (4)

piç misin efendi mi

Efendim şimdi piçliği şöyle bir açalımda kafalar berraklaşsın anlayalım kaç efendi bir piç eder.
Piçlik nedir;
Piçlik herkesin zannettiği gibi babası belli olmamak değildir. Babası belli olmamak piçliğin sebeplerinden biridir piçlik ise hayatın kişiyi dönüştürdüğü sonuçtur. Piçlik kimsesiz olmak değil, kimseye ve hiçbir kuruma bağlı olmamaktır, bu yönüyle piçlik anarşizmin en doğal halidir. Piçler; kendilerinin adına yaşamlarını düzenleyen, onu gelecekteki potansiyel tehlikelere karşı koruyan, hayata hazırlayan kişiler ve kurumlar olmadığı için tüm bildiklerini ve karakterlerini oluşturan tüm unsurları tecrübe yoluyla edinirler. Piçlik deneme yanılmanın ta kendisidir, piçlik hayatı iliklerine kadar yaşamaktır, bunun içindir ki piçlik; feleğin çemberini delik deşik etmektir. Piçlerin hayatlarını sürdürmeleri için eğitime veya bir mesleğe ihtiyaçları yoktur tüm meslekler onlar içindir yada hiçbiri, zaten piçlik başlı başına bir meslektir, bundan dolayı piç için piçlik en ideal ve yegane meslektir. Piçlik tercih edilebilen yada vazgeçilebilen birşey değildir zaten öyledir ve süreklidir. Bir piçin dünyaya bedel olma olasılığı bir türkten daha fazladır

Bu yüzden her önünüze gelene piç demeyin
Piçliği o kadar güzel anlattın ki insanın piç olası geliyor da demeyin Çünkü piç olunmaz piç doğulur, olmuyorsa zorlamayın efendiliği deneyin.

geceye bir ahmet kaya şarkısı bırak

demlice bir çay koyun üstüne
aç çocuk gibi besleyin sobayı
nasıl tütüyorsanız gözlerimde
öylece tütsün buharı.

suriyelilerin patron olması

Ulan yeni kayıt yaptırdım, daha ilk entry, başıma ne geleceğini de bilmiyorum olsun anasını satayım en fazla alır voltamı giderim, yorumumu söylüyorum; senin yazar olmandan daha kötü değildir.

sevdiğiniz şiirin en can alıcı cümlesi

Ben ne adam olurum, ne bu şairlikten fayda görürüm.