bugün

entry'ler (2)

konya kürtleri

kendim bir kulu kürdü olarak şunu söyleyeyim çok eskiden adıyaman tarafındaymışız(takriben 500 yıl)sonra yavuz sultan selim zamanında mısır seferine giderken bizden asker istemiş vermemişiz(mısır da müslüman olduğu için)sonra bizi adanaya sürgün etmişler. adanada da o zaman çok fazla sivrisinek varmış çukurova taraflarında sonra burdan ayrılmaya karar vermişler bir öncü grup yollamışlar iç anadoluya konya ovasını bulmuşlar burada da deve dikeni çokmuş ve de benim ana ve baba soyum da devecilikle uğraşırmış bu yüzden de burayı uygun görmüşler ve yerleşmişler benim iki tarafta böyle ama hiç zorla iç anadoluya göç ettirildiklerini duymadım belki diğer ilçeler de öyle olabilir ama burası zorla değil ankara da yaşıyorum.

hoş geldiniz

Kendim bir kulu kürdü olarak şunu söyleyeyim Çok eskiden adıyaman tarafındaymışız(takriben 500 yıl)sonra yavuz sultan selim zamanında mısır seferine giderken bizden asker istemiş vermemişiz(mısır da müslüman olduğu için)sonra bizi Adanaya sürgün etmişler. Adanada da o zaman çok fazla sivrisinek varmış çukurova taraflarında sonra burdan ayrılmaya karar vermişler Bir öncü grup yollamışlar iç anadoluya konya ovasını bulmuşlar burada da deve dikeni çokmuş ve de benim ana ve baba soyum da devecilikle uğraşırmış Bu yüzden de burayı uygun görmüşler ve yerleşmişler Benim iki tarafta böyle ama hiç zorla iç anadoluya göç ettirildiklerini duymadım Belki diğer ilçeler de öyle olabilir ama burası zorla değil Ankara da yaşıyorum.
© copyright 2005 - 2026