bugün

entry'ler (1)

aşık olmak

sırf buraya yazmak için kayıt oldum.

ilk görüşte aşık olunmaz. onu tanıdıkça aşık olursun. ona kalbinde bir yer verdiysen, onun kalbinde bir yer edindiysen aşık olursun.

evdeyken bu kızdan bana yâr olmaz, bırakıyorum bu kızı dersin. karşı karşıya gelince yine kalbinde yeşerir birkaç şey. gözlerinin içi güler. soyutlamaya çalışırsın kendinden ama yapamazsın.

ondan mesaj geldiğinde 5 saniyeliğine her şeyi unutup elinin ayağının dolaşmasıdır aşık olmak. arkadaşlarına haber vermektir "yazdı lan" diyerek. bildirimi gördüğün an kalp çarpıntısı geçirmektir. salakça gülümsemektir.

birlikte yürürken hiçbir şey konuşmasanız bile kıpraşır dudaklarınız. güler gözlerinizin içi. her yaptığınız espriye güler. siz de onun yaptıklarına gülersiniz. komik olmasa bile. o bir şeyler anlatır, siz dinlersiniz. dinledikçe anın etkisine kapılıp aşık olursunuz ona. onu dinledikçe, bakışlarınızı dudakları ve gözleri arasında gezdirdikçe sarhoş olursunuz sebepsizce. keşke hep konuşsa da hep dinlesem dersiniz. "bu kızı koysunlar önüme, 24 saat izlerim lan" dersiniz.

uçsuz bucaksız bir okyanusta yelken açmak gibidir aşık olmak. eğer teknedekiler uyumsuz kişiliklerse hazır kuyu görünüyorken geri dönülmelidir. keza, kıyı gözden kaybolunca her şey umuda bağlıdır. kürek çektikçe umutlanırsınız. kürek çektikçe mutlu sonu görmeyi yeğlersiniz. teknedeki iki kişi birbirine güveniyorsa, uyumluysa o mutlu son görülecektir. eğer ortada güven yoksa, arkadan hızlıca bir tekne yaklaşır ve erkeğin sırtına hançeri saplar, kızı alıp mutlu sona götürür.
© copyright 2005 - 2026