bugün

entry'ler (1)

aileye güvenmemek

Evet hayatım boyunca hiçbir şey başaramamıştım. Hayallerimin peşinden koşmak isteyen biriydim. Fakat birileri duygularımla oynayıp bütün hayallerimi mahvediyordu. Ve bu benim maalesef ailem oluyordu. Lise mezunu biriyim bir yandan üniversite sınavına hazırlanmaya çalışırken polislik hayalini kurarken bir yandan her gün 10 saat motorlu kuryelik yapmaya çalışıyordum. Bütün kış biriktirdiğim parayla motor alacaktım dahada biriktirdiğimde dershane ve sol kolumdaki dövmeyi sildirmek için istanbula gidecektim. Tabii ki hepsi bir masraf benim için. Bütün kış çalıştım ve şuan yıl 2020 Coronayla uğraşıyoruz ailem devletten nakit desteği almasına rağmen benden paralarımı altın yapmamı istediler. Yaptım ve yatırım amaçlı zor günler için kenara koyduk. çok fazla zaman geçmedi 3 cumhuriyer altınından biri bozdurulmuş ve benim hiç haberim yok. Yüzlerinde ki ifadeyi görünce bazı şeylerin farkına varmış gibi oldum. Öncedende çocukken bile hatta çocuk yaşımda bir yerde sabahlara kadar düğünlerde garsonluk yaptığım paranın yok olduğu gözlerimde canlanmıştı. Şuan ne haldemiyiz. Paraya ihtiyacım var ve ailem parayı bana hiçbir şekilde vermiyor. Evet herşey para değil fakat ailem için her şey para olmuş bu beni çok üzüyor. Bir gencin bütün hayallerinin köreltilmesi demek en büyük güvensizlik sebebidir. Onca uğraş nereyemi gitti ? Annemle babamın corona bittikten sonra yazlıkta yiyeceği en güzel mangal etleridir herhalde.

Siz siz olun ailenize kolay kolay güvenmeyin ve aile içinde hiçbir şekilde para konusu açmayın. Çalıştığınız maaşınızı hiçbir şeyinizi söylemeyin. Gün geliyor yaşınız farketmez 15 20 25 Bir anda maddi konuda kendizi o o kadar utanç verici bir halde bulursunuz ki o zaman herşeyi anlayacaksınız.

Ve son kez eklemek gerekirse bir insan ailesine bile karşı güveni kırıldıysa psikolojik olarak çok kötü duruma düşüyor. Çaresiz kalıyor. Düşünsene ailen bile parana göz koyuyor. Hemde daha gençken.

dipnot : yaşım 21
© copyright 2005 - 2026