bugün

entry'ler (1)

necmettin erbakan üniversitesi

Ben daha bu sene üniversiteye başlayacağım o yüzden üniversitenin eğitimi hakkında vs. bilgi sahibi değilim ama 18 yıldır Konya'da yaşayan biri olarak şehrimi tanıtabilirim size, eksileri ve artıları ile.

Bu arada evet fakülteler ayrık ayrık yerlere dağılmış vaziyettedir. Ama eğitim fakültesi ile ilahiyat fakültesinin konumu gayet güzel bir yerdedir. (birbirleri ile peşpeşeler)

Artıları :

-Ucuz bir şehirdir. Özellikle eğitim fakültesinin (Ahmet Keleşoğlu E . F) de bulunduğu ''Meram Yeniyol'' caddesinin Zafer (Konya'mızın çarşısı olur kendisi)' e giden tarafında bir çok kafe bulunur bkz : starbucks, dinameat vs. ve halen de daha çok kafe açılmaktadır. Ama tabii ki çoğu tutulmadığı için kapanmaktadır. Ama cidden starbucks gibi ünlü yerlerde bir çok insan bulunur. Hem de günün 24 saatinde.

-Eğitim fakültesinin karşısında Jandarma , yanında ise Evliya Çelebi Camii'si ve yine camii'nin etrafına kurulmuş Evliya Çelebi Parkı mevcuttur. Park'da ''Cafem'' adlı belediyeye ait kafe bulunmaktadır ve fiyatlar ise makul derecededir kafede. Bu arada parkta çocuklar için oyun alanları ve çokça da kameriye bulunmaktadır.

-Karşısındaki jandarmalığın ise yakın senelerde yıkılıp Evliya Çelebi Parkı'nın devamının inşa edileceği söyleniyor, öğrenciler için güzel olabilir.

-Çok az ilerisinde (dağlara giden yönde) Konya Eğitim Araştırma Hastanesi bulunur buraya Konyalılar SSK der alışmanız gerek, ve eğer kaldırımda gezerken biri arabayla yanınızda durup SSK nerede diye sorarsa şaşırmayın, benim arabaya binip şahısları götürdüğüm bile olmuştu.

-Eğitim fakültesinin arka sokağında ''Sincap'' adında market bulunmaktadır. Konya'da bolca şubeleri bulunmaktadır ve fiyatlar ise makul, onun yanında ise Pastane bulunmaktadır, fiyatları acayip derecede ucuzdur kesinlikle öneririm. Adını hatırlamıyorum şuan yeni açıldığı için ama sanırım ''Vera'' gibi bir şeydi. Vera pastanesinin az ilerisinde ise dip dibe bulunan A-101 ve Bim bulunur. Öğrenciler için ideal.

-Çarşıda bir sürü güzel ve ucuz mağaza bulabilirsiniz. Özellikle LC-Waikiki, Koton, Defacto vs. tüm bilinen ve meşhur mağazalar birbirine yakın vaziyettedir.

-Kule Site , Kent Plaza ve Makro Market olmak üzere 3 adet çok katlı mağazalar bulunmakta. Köyceğiz'deki fakültelerden Konya manzarasına baktığınızda karşınızda duran büyük mağaza Makro Market'tir. içinde eskisi kadar güzel mağazalar yok ama LC-Waikiki, Burger king ve kendi mağazası vardır.(yiyecek içecek vs içeriyor çoğunlukla)

-Kule site ise gayet güzel ve bol mağazası olan bir mağaza topluluğudur. 3 Katlıdır. 3. katında Avşar sineması, McDonalds, Pizza Pizza gibi güzel yerler mevcut.

-Kent Plaza ise benim gitmekten en çok haz aldığım mağazadır. Özellikle sineması (Sinemaximum) çok güzel ve kalitelidir ses ve görüntü bakımından ve Kule Siteninkinden daha çok mağazaya sahiptir. Eğer eğitimden kent plaza gitmek isterseniz de eğitimin karşısındaki duraktan 52 Numaralı otobüs kent plazanın arkasından geçmektedir(önü de olabilir hatırlamıyorum) eğer çarşıdaysanız da Kule Site'ye ve kent plaza'ya selçuk üniversitesi tramvayı ile gidebilirsiniz.

-Yeşillik yerlerimiz oldukça fazla, özellikle Dutlu Koruluğu eski adıyla Dutlu kır parkı çok güzel bir yer. Konya'nın en güzel parkıdır bence kendisi ve yeni açıldı. içinde bkz : otağı gibi güzel yerler mevcut. Giriş ise 5 TL

Eksileri :

-Konya çok sıkıcı bir yer özellikle deniz vs. olmaması, canınızın sıkıldığında gidecek bir yer bulamamanız kötü. Ama tabii ki her yeri gezdikten sonra ki zaten gezilecek çok az yer var bkz : Meram Dere(Çakma Trabzon'umuz) , bkz : Mevlana , bkz : Alaaddin , bkz : kent plaza , bkz : karatay

-Meram'da daha bir sürü park bulunmakta ama pek işlevli değiller, sanki devlet bırakıp gitmiş gibi, çoğu spor aleti pek sağlam kalamamış.

-Kışları aşırı soğuk olmaya başladı son 3-4 senedir ve bazı sitelerde(ev tutarsanız eğer) kendi yaktığınız kadar ödeme özelliği bulunmamakta(bu özelliğin adı neydi unuttum kusura bakmayın).

-Yurt sayısı maalesef çok az, eğitime yakın bir-iki adet kız yurdu mevcut onlar ise meram yeniyol'dan meram yaka'ya giden sokakta ve doluluk ya da kalitelik oranını bilmiyorum.

-insanları gayet anlayışlı, sakin insanlar, evde son ses müzik açıp dinleseniz bile çıt çıkarmıyorlar çünkü çoğu ev sahipleri zaten yaşlı.

-Ev fiyatları gittikçe artıyor. Şuan 700-1000 TL arası ev bulabilirsiniz muhtemelen ama tabii ki Konya'da ''Site'' uygulaması çok olduğundan aidat olayı var ki 80-100 TL tutuyor. Bir de doğalgaz parasını eklersek(300-600 TL arası) 1300 TL vs tutuyor maalesef bir ev tutmak. Tabii bir de su, elektrik paraları vs. de var.

-Sokaklara salınmış çok fazla köpek bulunmakta, belediyenin bunlara artık bir el atması gerek. Özellikle kış ayları karların içinde kıvranmış köpekler görmek insanın içini burkuyor. Ve bu köpekler genellikle yukarıda bahsettiğim parklar'da dolaşıyor yemek bulabilmek için. Yaka'daki ve Yeniyol'daki parklarda gezinmiyorlar çünkü mangal yakan vs. yok.

-Etrafta çöplerin yanında dolaşan ya da çöplerle oynayan Suriyeli çocuklar görmek muhtemel ve cidden onları gördüğünüzde içinizin cızlaması ve ailelerine kötü sözler söylemeniz de muhtemel.

-Bu arada ben kaykaycıyım ve kaykaylık alanların olmaması benim için en kötü şeylerden biri. Sadece Konya Zafer'deki miting alanı var o da uzak.

-Her ay bir kaldırım sökümü olur. Sesleri rahatsız etmekle birlikte, kaykayımın tekerine takılıp kaykaydan düşmeme yol açıyor. Her düştüğümde kötü sözler söyledğim için özür dilerim kaldırımcı abiler ama kendimi tutamıyorum.

-Özellikle ara sokaklardaki yollar çok dar ve arabaların da kaldırım kenarlarına park etmeleri yüzünden okul yollarına göbek yapılmıyor ve her gece yatağınızdayken aniden çığlık gibi yükselen fren sesleri duymanız kesinlikle muhtemel özellikle eğitim fakültesi civarında oturuyorsanız.

-Köyceğiz'deki fakülteler bkz : sosyal bilimler , uçak şeyi. Çok yokuş yukarı gibi ama yani bence de manzaraya değer ve alt tarafı günde 2 kez çıkıp ineceksiniz.

Yani genel olarak fena değil şehrim ama yani işte. Macera ve eğlence arıyorsanız pek tercih etmem ki ben arayanlardanım.

Entry'ım yararlı olduysa yeşillemeniz iyi olur ki abilerim, ablalarım ya da yaşıtlarım da bilgilensin, okuduğunuz için teşekkürler, iyi günler dilerim.

Bu arada sormak istediğiniz başka şeyler de olursa instagram hesabım : Suchanumb_er. Bu gibi sitelere tekrar girmeyi unutuyorum çünkü.
© copyright 2005 - 2026