bugün

entry'ler (2)

josef stalin

ABD ve Birleşik Krallık ekonomik ve silah yardımı yapmasaydı cücük gibi kalacak ayyaştır kendisi. Ulan sınırsız kaynağın var 200 milyon gibi büyük bir nüfusun var büyük bir sanayin var buna rağmen hala ABD'den ve ingilizlerden yardım alıyorsun. Zaten Müttefiklerden yardım almadan Almanlar Besarabya, Ukrayna, Belarus, Baltık Ülkeleri ve Moskova'ya kadar geldi. Stalin müttefiklerden yardım aldıktan sonra zar zor Almanları yendi ki burada da birçok unsur var. Ulan sadece Alman cephesinde 20 milyon rus geberdi ki bu Stalinin başarısızlığının bir diğer göstergesidir çünkü Almanlar tüm savaş boyunca ve tüm cephelerde sadece 8 milyon asker kaybetti. Barbarossa harekatında sadece 3-4 milyon Alman askerini 20 milyon kişiyle bile nasıl zor durdurdu bu ayyaş Stalin anlamıyorum. Bu ayyaşı seven Türkleri de anlayamıyorum.

stalinizm

ABD ve Birleşik Krallık ekonomik ve silah yardımı yapmasaydı cücük gibi kalacak ayyaşın uydurduğu ideolojik ibneliktir. Ulan sınırsız kaynağın var 200 milyon gibi büyük bir nüfusun var büyük bir sanayin var buna rağmen hala ABD'den ve ingilizlerden yardım alıyorsun. Zaten Müttefiklerden yardım almadan Almanlar Besarabya, Ukrayna, Belarus, Baltık Ülkeleri ve Moskova'ya kadar geldi. Stalin müttefiklerden yardım aldıktan sonra zar zor Almanları yendi ki burada da birçok unsur var. Ulan sadece Alman cephesinde 20 milyon rus geberdi ki bu Stalinin başarısızlığının bir diğer göstergesidir çünkü Almanlar tüm savaş boyunca ve tüm cephelerde sadece 8 milyon asker kaybetti. Barbarossa harekatında sadece 3-4 milyon Alman askerini 20 milyon kişiyle bile nasıl zor durdurdu bu ayyaş Stalin anlamıyorum. Bu ayyaşı seven Türkleri de anlayamıyorum.
© copyright 2005 - 2026