bugün

entry'ler (1)

öznur yıldırım

Kendisi, çoğunlukla kullanıcılarının 12-18 yaş aralığında olduğu Wattpad adlı ücretsiz hikaye platformunda yazarmış, efendim. Yazdığı kitabın edebi bir değeri olmamakla beraber ödüllü bir başyapıt gibi , kendisini de nobelli bir yazar olarak görmesi, hayatlarında ellerine doğru dürüst bir kitap almamış, okurların sayesindedir. Kitap sıradan, klasik bir aşk hikayesi. Yazar dibine kadar romantizmi yaşatmış, aşk yok demiş. Bak sen şu işe.. Şahmeran efsanesi üzerinden prim yapmış olması da ayrı bir konu ya, neyse. Tecavüzü ve kadına şiddeti güzelmiş gibi göstermesi de acınılası bir durum. Hatta yazık. Şimdiki gençlerin çoğu tecavüzü ve şiddeti normalmiş gibi görüyor, hatta psikolojik hastalık çerçevesinde bunu iyiymiş gibi gören bile var. Yazar farklılık yaratmak için kötü adamı kurgulamış ancak seviyesini bir o kadar da belli etmiş.
Siyahtan başka giyinmezmiş, random atmazmış, emoji kullanmazmış ,gülmezmiş karanlıkmış, soğukmuş, kötüymüş... falan filan. iki yıl öncesine kadar renkli giyinip emoji kullanırken, random atarken, gülerken kitabı ünlenince bir anda soğuk bir kılığa bürünmüş. Kısacası kendini olduğu gibi değil olmak istediği kişi gibi gösteren kasıntı bir tip. Ben doğum günü kutlamam, deyip okuyucularının gözüne depresif kız olma çabasını sokan, daha bir yıl öncesinde kullanırken şimdi emoji kullanmıyorum diyecek kadar ergenus tabirinde biri. Kışın soğuğunda kalın ve çıplak bacaklarının fotoğrafını atacak kadar, popülerliğinin havasına kapılmış. Ben kötüyüm, sigara içmiyorum ama meyilliyim deyip yine insanların gözüne görünmek istediği kişiliği çizecek kadar kasıntı bir insan. Millete ahkam keserek sağda solda atıp tutan, boş teneke çok ses çıkarır cinsinden bir kızcağız.
Bir hatta bir buçuk yıl önce ara vermiş yazmaya, sorunları ve üniversite sınavı için. Hedefi bayağı bir yüksekmiş ama bu kafayla hedefindeki yeri değil yaşadığı Kırıkkale'de bile bir üniversiteye zor girer zannımca.
Şimdi ise kitabını Pegasus yayınları bastıracakmış, ki Wattpad olmasa bu kitap basılmazdı. Son zamanlarda aynı telden çalan romanların erkek karakterlerine aşık olan gençler sayesinde okunma sayısı katlanmış.
Bilimin yenisi, edebiyatın eskisi diye boşuna dememişler. Bu kitabın şöhretinin en fazla iki üç yıl içinde söneceğine eminim, umuyorum ki yazarın gururunu şişiren havası da sönüp gider. Travma yaşamış, depresyon geçirmiş bu yüzden böyleymiş lafları palavra. Anlamadığım, böylelerini nasıl kendinizden üstün görüp başınıza taç yapıyorsunuz? Siz abarttıkça, tapma haline kadar getirdikçe böyleleri kendini bulutların üzerinde görüyor, kendilerini birşey sanıyorlar. Umarım bu kız en yakın zamanda yaşının olgunluğuna erişir, saygının ne demek olduğunu anlar ve bir zamanlar oy ve yorum dilendiği, ancak şimdi umrunda olmadığı okuyucularına hakettikleri değeri verir.
© copyright 2005 - 2026