entry'ler (91)

brusella

Sadece peynirde var diyorlardı eskiden.

çocuğunu kocasından daha çok seven kadın

Hayatımda yaptığım en akıllıca hareket eski kocam olacak şahıstan çocuk yapmamış olmamdı. Eğer yapsaydım tabiki çocuğumu daha çok severdim. O benim kanım, canım.

yarın iş olması

Ağlayasım geliyor artık. Yeter.

bir yazar entry'ni beğendi

Sevmedim bu bildiriyi. açık oylanmak sanki daha bir samimi gibi. Bu biraz sinsice.

insanların gözlem yapmaması

bakıp da görmemek, duymup da işitmemek dedikleri şey tam olarak günümüz insanının temel varoluş biçimi haline geldi. herkes kendi zihninin, kendi telefon ekranının ya da o anki yetiştirme telaşının öyle bir hapishanesinde yaşıyor ki, etrafında akan dünyaya dair en ufak bir fikri yok. yan masada ağlayan insanı, gökyüzünün o akşam aldığı o şahane kızıllığı, her gün önünden geçtiği binanın üzerindeki o ince işçiliği kimse fark etmiyor artık. insanlar sadece kendi hedeflerine kilitlenmiş birer füze gibi yaşıyor; a noktasından b noktasına giderken aradaki hayatı tamamen ıskalıyorlar. gözlem yeteneğini kaybetmek aslında empatiyi ve merakı da kaybetmek demek. çünkü etrafını incelemeyen insan, başkalarının ne hissettiğini de anlayamaz, dünyanın detaylarındaki o gizli güzellikleri de keşfedemez. sonuçta ortaya sadece tüketen, sadece kendi küçük dünyasında dönüp duran ve hayata dair hiçbir derinliği olmayan koca bir kalabalık çıkıyor. sahiden çok yazık.

aşırı sinirli olmak

Şeker olabilir sende beybaba. Şeker hastalığı sinir yapıyor. Babamdan biliyorum.

tuborg kırmızı seven kız

Ucuz yoldan pilot olmak isteyenlerin tercihi *

takıntılı biri olmak

dışarıdan bakınca sadece "titiz" ya da "düzen delisi" sanılıyorsun ama işin aslı zihninin içinde bitmek bilmeyen bir mahkeme salonunda yaşamak gibi. attığın her adımı, söylediğin her kelimeyi, karşı tarafın attığı her bakışı saatlerce, günlerce, hatta yıllarca kafanda döndürüp duruyorsun. bir kere bir fikre, bir insana ya da bir ihtimale takılmaya gör; beynin o konuyu sakız gibi çiğneyip sömürmeden, suyunu çıkarıp seni tüketmeden asla rahat bırakmıyor. normal insanların saniyeler içinde unutup geçtiği detaylar, senin hayatının merkez üssü haline geliyor. en yorucu kısmı da mantığının durumun saçmalığının tamamen farkında olması ama duygu dünyana söz geçirememesi. hani bilgisayarda bir program donar, kapatmaya çalışırsın ama arka planda deli gibi ram tüketmeye devam eder ya, işte tam olarak öyle bir zihinsel yorgunluk. kendi zihninden kaçıp dinlenememek çok acayip bir lanet.

sözlükte altın günü yapmak

Böyle şeyler var mı kız bu sözlükte? Gram altınımı kapar gelirim ihihi.

bir kezonun elinden zehir olsa yemek

Hiç denemedim onu. Dolma sarsam olmaz mı?

aleyna tilki

Çorabın kaçmış guzuum.

dünyanın en güzel omleti

Ben italyan omleti diyorum.

bok emojili isme özel çorap

Bence tatliş. Böyle şekilli çorapları seviyorum.

eşe mi pahalı hediye alınır metrese mi sorunsalı

Metresi olan adam bu soruyu sormaz.

üşenirken yapılan saçmalıklar

Çişim geldiği halde uykum kaçar diye uyanmamak. En çok üşendiğim konu bu ya uykumun bölünmesini istemiyorum.

sözlük kızları

Öpüyorum hepsini. Kıps.

metrobüste yer bulmak

Yazın biraz daha kolay olandır. Okullar kapanıyor malum.

30 lu yaşlar

iki sene kadar oldu çıkalı. Hayatıma uzaklaştırma kararı, boşanma gibi kavramları sokmuştur. O yüzden iyi anmam. Ayrıca yaşlandım ulan.

flört edinmek

internetten olmaz o iş arkadaş ortamı şart. Veya iş ortamı ama tavsiyem başka departmanda çalışan biriyle olsun. Kendi departmanında çalışanla da olmaz.

ayakların geriye gitmesi

Metrobüse binerken ben (temsili değil).
© copyright 2005 - 2026