bugün

entry'ler (3)

adaletsiz ve hukuksuz zam yapmak

"Siz nasıl olursanız sizin idarecileriniz de öyle olur." hadisinden de anlaşılacağı üzere bizler toplum olarak bozuk olduğumuz için ve yöneticilerde bizim içimizden çıktığına göre çözüm belli; kendimizi düzeltmek. Kendimizi düzeltirsek mevcut idareciler kendilerini düzeltmek zorunda kalır ya da halk yeni bir yöneticiyi başa getirir.

niçin komünist olmalıyız

Hayır dostum haksızlık değil. Çalışmak sadece bedenen çalışmakla sınırlandırılmamalı. Başkası zekasını kullanır senin sabahtan akşama kadar pestilin çıkana kadar yaptığın işin yarısını masa başında yapar senden daha fazla katma değere sahip bir iş ortaya koyduğundan dolayı daha çok para alır ve sen 10 yılın sonunda sadece 1 ev alırken o 2 ev 1 yazlık 1 araba alır çocuğunu da özel okulda okutur.

Şimdi soruyorum sana bu ikisinin eşit ücret alması adalet mi ?
- Aşırı yüksek derecede katma değere sahip iş ortaya koyan birisi
- Düz amela

teknik olarak ikiside aynı iş yerinde çalışıyor olabilirler evet ikisi de aynı saat çalışıyor olabilir lakin birisinin yapacağı hata basitçe düzeltilebilir iken diğerinin yapacağı yanlış bir hesaplama işletmeyi batırabilir.

insan gibi yaşamak için bu tarz ideoloji ve -izm safsatalarına inanmak ve bunları hayat görüşü olarak benimsemek yerine ahlaklı ve güzel insanlar olmak emin ol daha çok işe yarar.

Herkes ahlaklı olursa (dinden bahsetmiyorum) dünya cennet olur.

gay osmanlı torunu

Hesap parodi hesabı senin burada yaptığın karalamadan başka bir şey değil.

© copyright 2005 - 2026