bugün
- beyazsemsiyeliyabanci43
- yorgun mermi26
- gammazlama yapmamak13
- sözlükte erkekleri istemiyoruz7
- güzel ayaklı bir kızla evlenebilirim4
- aziz yıldırım11
- kızının düğününde oynayan baba5
- hangi yazarla evlenmek isterdiniz10
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- kabalcı3
- aşık olmak8
- ölüm4
- vurdurmayan sözlük yazarları3
- haysenin1212
- satranç haram yasaklansın7
- gammaz beni çaylak yapmaz ki gammaz beni çsy9
- diamond bosphorus'un tüm sözlüğe yürümesi6
- rte tanrı değildir2
- evlenilecek erkek nasıl anlaşılır3
- çağrı isimli yazar5
- sözlükteki deliler2
- hallelujah2
- azınlık için çoğunluğu görmezden gelmek2
- bu köyden olsam ne olacak8
- gina carano13
- sözlükteki vatan hainleri4
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- yapay zeka moderatörü15
- çengel bulmaca çözer gibi entry giren yazar2
- sözlüğe messi trasfer olmuş5
- beyazpenisliyabancı2
- yaz geceleri4
- galatasaray sözlük2
- doktorlara saygının kalmamasının temel nedenleri7
- evlenilecek kadında aranan özellikler2
- en gey özelliğiniz15
- aylık 336 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- omurgasız tekerlek5
- hatırlanan en eski reklam sloganı5
- sevişmek istediğiniz kadın yazarlar7
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- diamond bosphoruss denen yazar7
- mılli yazılım f-16 ların kabiliyetini artıracak9
- kemal kılıçdaroğlu ülkemizin sigortasıdır2
- anın görüntüsü21
- toplu taşıma3
- katatespizartmasi15
- sydney sweeney'in memeleri3
- avukata vermek2
- sözlüğün kırbacı8
entry'ler (117)
toplumsal cinsiyet rollerinde tıkılı kalmaları kesinlikle yakışmıyor bunun haricinde buradaki yok sigara içmek yakışmaz da yok kısa saç yakışmaz da tarzında egsantrik entryleri takmak da yakışmaz. kadın sadece feminen, duygusal bir tip ya da erkek sadece maskülen, yapılı, kaba saba bir tip değildir. aptal cinsiyet rollerinde kendini sınırlandırmış basit insanların aptalca anlayışlarından öteye gidemez bu durum. kendinizi özgür bırakın ve toplumun kalıplarına uymayın.
en sevdiğim klasiklerden. aslında yazılışı böyle: 'Ständchen'
herkes gider mi?
söyle bana küçük adam her şey biter mi?
çok erken değil mi?
söyle bana küçük adam herkes gider mi?
söyle bana küçük adam her şey biter mi?
çok erken değil mi?
söyle bana küçük adam herkes gider mi?
bunu diyen insanın tarihten bi'haber olması lazım.
yüzüklerin efendisi, aslan cadı dolap gibi kitap/film serilerinde Türk mitolojisine rastlanılabilir.
yüzüklerin efendisi, aslan cadı dolap gibi kitap/film serilerinde Türk mitolojisine rastlanılabilir.
birşey bildiğini sanan, egoist, muhalif insan topluluğu...
kadınlar diyerek tüm kadınları aynı kefeye koyuyorsun bu bir genellemedir.
devletlerin varlıklarını sürdürme adına kullandığı milliyetçilik ideolojisine kendini vermiş, toplumsal algılarla büyümüş insan tipi
her aşk şiiri onu anlatırken, her şarkıda o varken adına şiir yazmaya gerek yok.
sevememe ve sevilmeme laneti var üzerimde çünkü eşcinsel olmak...
nereye gittin la
ben seninle nereden konuşucam?
ben seninle nereden konuşucam?
intihar ederdim.
tek ben varım ve de yarattığım oyuncaklar. ezelden beri varım sonsuza kadar da varım.
madem herşeye gücüm yetiyor her şeyi yok ederim kendimle beraber. ve sadece hiçlik sarar her yanı.
tek ben varım ve de yarattığım oyuncaklar. ezelden beri varım sonsuza kadar da varım.
madem herşeye gücüm yetiyor her şeyi yok ederim kendimle beraber. ve sadece hiçlik sarar her yanı.
karakter meselesi belki de sevgisini gösteremiyordur.
eskisini daha özlemekten ileri gidemezsin üstüne üstlük bir başkasının da duygularıyla oynamış olursun.
yaş 35 yolun yarısı eder.
ne iğrenç soru kalıbıdır?!
sevdiğim ve zevk aldığım bir hobimi yapıyorum denyo gelmiş düşüyor mu böyle diyor. sanıyor ki herkes kendisi gibi ve sadece kız tavlamak için düşünüyor. acıyorum böylesi insanlara.
sevdiğim ve zevk aldığım bir hobimi yapıyorum denyo gelmiş düşüyor mu böyle diyor. sanıyor ki herkes kendisi gibi ve sadece kız tavlamak için düşünüyor. acıyorum böylesi insanlara.
çaldığı gitarı, okuduğu kitabı, gittiği üniversitesi ve hatta aldığı araba belki giydiği kıyafeti bile...
yaşamın amacını bulamayıp üremeye vermiş kendini.
yaşamın amacını bulamayıp üremeye vermiş kendini.
özellikle kendi toplumumuzda ciddi anlamda değer kazanan ve az bulunan bir kelime kalıbı.
şu bunu giymiş kesin şöyle! şu saatte dışarı çıkmış! bak bak elindeki bilekliğe veya taktığı arap şapkasına!
kendimiz her anlamda üstünüz ya hani diğer insanların fikirlerini hislerini eleştirmemiz doğal tabi. hoşlanmıyor olabilirsin de kardeşim bundan sana ne isteyen istediğini istediği zaman istediği şekilde giyer. ha elbet bir sınırı var ona bir lafım yok da çok abartmıyor muyuz?
şu bunu giymiş kesin şöyle! şu saatte dışarı çıkmış! bak bak elindeki bilekliğe veya taktığı arap şapkasına!
kendimiz her anlamda üstünüz ya hani diğer insanların fikirlerini hislerini eleştirmemiz doğal tabi. hoşlanmıyor olabilirsin de kardeşim bundan sana ne isteyen istediğini istediği zaman istediği şekilde giyer. ha elbet bir sınırı var ona bir lafım yok da çok abartmıyor muyuz?
basit canlılar olduğumuzu göremiyor ve üstelik kendini diğer insanlardan üstün kılabiliyorsa ben buna geri zekalılık veya belki psikolojik bir sorun olarak görürüm.
ulan neyin kafası? doğdun, çocuk yapıp öleceksin! tüm hayat amacın bu. sıradan insanlardan hiçbir farkın yok. özel falan da değilsin. aynıştayn misali tüm dünyayı falan mı değiştirdin de üstün oldun? zeki veya yetenekli misin mesela mozzart veya iq seviyesi 150+ olan abiler ablalar gibi? ne farkın var ulan ne?!
ulan neyin kafası? doğdun, çocuk yapıp öleceksin! tüm hayat amacın bu. sıradan insanlardan hiçbir farkın yok. özel falan da değilsin. aynıştayn misali tüm dünyayı falan mı değiştirdin de üstün oldun? zeki veya yetenekli misin mesela mozzart veya iq seviyesi 150+ olan abiler ablalar gibi? ne farkın var ulan ne?!
düşünmeye ve eleştiri yapmaya başladığım zaman benden çok iyi sosyoloji uzmanı veya psikoloji alanında bir uzman olurdu diyorum.
öz güveni olmayan insanın olayıdır zaten öz güvensizliğin temeli bu değil midir? maskeler ardında yaşar bu insanlar. ne maskesi biliyor musunuz? toplumsal algılar,toplumsal ahlak, çevresinin dayatmaları her biri vardır bu maskede. bu maskeyi çok kullanan insanın maskenin altındaki kendi yüzü yok olmaya ve o maske oraya yapışmaya başlar diğer bir deyişle kendi benliğini kaybeder ve toplumun yarattığı idealist insan faktörüne dönüşmeye başlar.