bugün

entry'ler (16)

oktay yivli

Oktay Yivli, filoloji alanındaki akademik bir dergi olan "Söylem Filoloji Dergisi" ile edebiyat eleştirisi alanında popüler bir dergi olan "Eleştiriyorum" dergisinin kuruculuğunu yapmış ve editörlüklerini sürdürmektedir.

oktay yivli

Oktay Yivli'nin son dönemde yayımlanan eleştiri-inceleme kitapları şunlardır: Öykü Nasıl Okunur (2019, 2025), Kırkyama: Aşk, Edebiyat ve Öteki Şeyler (2023, 2025), Eksik Poetika: Türk Şiiri Üzerine Eleştirel Okumalar (2024, 2025), Fabula Narratur: Öykü Üzerine Anlatıbilimsel Okumalar (2025).

eleştiriyorum

eleştiriyorum, editörlüğünü Oktay Yivli'nin üstlendiği 1 Ocak 2025 tarihinde yayın hayatına başlayan üç aylık edebiyat dergisidir. Dergi ocak, nisan, temmuz, ekim aylarında olmak üzere yılda dört kez yayımlanmaktadır: http://www.gunceyayinlari.com
Eposta: [email protected]

eleştiriyorum dergisi

Eleştiriyorum dergisi Ocak-Mart 2026 sayısında dosya konusu olarak Terry Eagleton'ın eleştirmenliğini ve kuramcılığını ele almıştır:[email protected]

söylem filoloji dergisi

TR Dizin ve MLA tarafından taranan Söylem Filoloji Dergisi, Ocak 2026'dan itibaren nisan, haziran, eylül, aralık aylarında olmak üzere yılda 4 kez yayın kararı almıştır.

eleştiriyorum dergisi

"Eleştiriyorum", editörlüğünü Oktay Yivli'nin üstlendiği 1 Ocak 2025'te yayın hayatına giren "üç aylık yazınsal eleştiri dergisi"dir. Dergi, edebiyat eleştirisiyle ilgili popüler makale ve yazıları yayımlamaktadır. iletişim: [email protected]

söylem filoloji dergisi

Söylem Filoloji Dergisi 2025'te onuncu yılına girmiştir.

oktay yivli

şiir kitapları: Bir Beyaz Düş (1991), Yaşamak Eski Bir Alışkanlıktır (1993), gece ve ölüm (1995), geceleyin şehirler birbirine benzer (1998), en gerçek yanıdır bir rüyanın aşk (2008), gece uzuyor ellerinle yüzümde (2018).
bilimsel kitapları: Metin Eloğlu'nun Şiiri, Alev Alatlı'nın Romancılığı, Cemil Süleyman'ın Öyküleri, Kısa Öyküde Yöntem, Öykü Nasıl Okunur, Kırkyama: Aşk, Edebiyat ve Öteki Şeyler.

söylem filoloji ödülleri

"Söylem Filoloji Dergisi"nin 2018 yılından beri filoloji alanındaki çalışmalara dikkat çekmek amacıyla verdiği bilimsel bir ödül. ilgili yıl içinde dil, dilbilim ya da edebiyat araştırmaları/incelemeleri alanında Türkçe olarak yayımlanan bilimsel bir kitabın yazarı ödüllendirilmektedir.
Şimdiye değin "Söylem Filoloji Ödülü"nü alan araştırmacı ve bilim insanları şunlardır:

2018'de V. Doğan Günay'a "Bir Yazınsal Göstergebilim Okuması: Kuyucaklı Yusuf" adlı kitabıyla
2019'da Ali Tilbe'ye "Yeniötesi Yazında Özkurmaca" adlı kitabıyla
2020'de Gökhan Tunç'a "Şiir ve Bellek" adlı kitabıyla
2021'de Kubilay Aktulum'a "imgelem Çözümlemesine Giriş" adlı kitabıyla,
2022'de ilhami Sığırcı'ya "Çeviri Felsefesi" adlı kitabıyla,
2023'te Fatih Arslan-Betül Yıldırım'a "Şiirsel Susku: Sessizlik ve II. Yeni" adlı kitabıyla,
2024'te Ünsal Özünlü'ye "Edebiyatta Deyişbilim" adlı kitabıyla,
2025'te Dilber Zeytinkaya'ya "Ardışık Sanat: Çizgi Roman ve Çevirisi" adlı kitabıyla Söylem Filoloji Ödülü verilmiştir.

(resim:#1)

söylem filoloji dergisi

Dergi 2021 yılından itibaren nisan, ağustos ve aralık olmak üzere üç sayı yayımlamaya başlamış ve web adresi değişmiştir: https://dergipark.org.tr/tr/pub/soylemdergi
görsel

faucoult

1926-1984 yılları arasında yaşayan ünlü fransız düşünürü. Cinselliğin tarihi, hapishanenin doğuşu, kelimeler ve şeyler, bilginin arkeolojisi, delilik ve uygarlık kimi kitapları.

süreğen dize

anjanbuman. servetifünun döneminde fransız şiirinden edebiyatımıza aktarılan bir şiir tekniği. cümlenin bir iki dizeyi aşıp dikey olarak ilerlemesini sürdürmesi. (bkz: Oktay Yivli Metin Eloğlu nun Şiiri 2013 Kurgan)

oktay yivli

1990 sonrası Türk şiirinin lirik bir şairi. Sağlam bir yapı ve ilginç imgelerle doğayı ve aşkı anlatıyor. Bir Beyaz Düş, Yaşamak Eski Bir Alışkanlıktır, Gece ve Ölüm, Geceleyin Şehirler Birbirine Benzer, En Gerçek Yanıdır Bir Rüyanın Aşk şiir kitapları.

söylem

Dil ve edebiyat alanında yayın yapan ulusal-hakemli bir dergi: söylem filoloji dergisi. http://dergipark.gov.tr/soylemdergi

günce yayınları

günce yayınları

Çocuk kitapları, edebiyat ve dil çalışmaları, akademik kitaplar, başvuru kitapları yayımlayan ve 1997'den beri kullanılan bir yayıncılık markası.

söylem filoloji dergisi

Söylem; dil, dilbilim, dil felsefesi, edebiyat araştırmaları, edebiyat kuramı, karşılaştırmalı edebiyat, edebî eleştiri, göstergebilim, anlatıbilim, halkbilim, çeviribilim, edebiyat sosyolojisi ve edebiyat felsefesi alanlarında yapılan özgün bilimsel çalışmalara, kitap tanıtımlarına ve çevirilere yer veren; haziran ve aralık olmak üzere yılda iki kez elektronik ortamda yayımlanan ulusal-hakemli bir dergi.
http://dergipark.gov.tr/soylemdergi
© copyright 2005 - 2026