bugün

entry'ler (1)

ahzab suresi 53 üncü ayet

Merhabalar, lütfen OKUYUN ki iTiRÂZ edebilesiniz! Edebilirseniz tabii : )

[NOT : Lütfen gür ve yakışıklı bir iç sesi ile okuyunuz, sünepe sünepe okumayınız.]

Şimdi, Kur'an da meâl okurken sizlere tavsiyem, hani bu kıssadan bana düşen hisse nedir? diye takılıp kalmamak için size güzel bir kısayol. Okuduğunuz âyet inmemiş olsaydı, ne olurdu ? Bunu düşünün. islam, ''pek örneklerini günümüzde görmesekte, bizler tarafından'', baştan sona edep üzerine kurulmuştur. Edep Ya Hû!. Misal namazda bile kadının, erkeğin duruşu, yapacağı hareketlerin farklı olması bile edep üzerinedir, ya da insanın örtünmesi, edep üzerinedir. islamda dikkat edilmesi istenen çoğu konu, edep üzerinedir. Bu âyet var olmasaydı, MAAŞ bile almadan, beleşe çalışan bu gariban şeytan xDdd şunu dedirtçekti sizlere, '' Peygamberin hanımlarıylada kimler evlenmişmiş hmmmm, gelen geçen evine giriyomuş hmmm, ulan bizim eve gelen geçen girse ben rahatsız olurum çoluk çocuğum var ulan ne geniş bi adammışmış bu hmmm, Ulan nasıl bi mantalite nasıl bir din !!!, adam vefat etmiş hemen hanımlarıyla evlenmeler faso fisolar bu araplarda amma şey düşkünü az hürmet be az hürmet !!! adam yıllarca sizin için uğraşti bee!! heeuheueh'' tarzı, boş, gereksiz, kendini komik ve zeki sanan eleştirmenciklere maruz kalabilirdi bu din. Amma velakinus! dedim ya herşey edep üzerine diye, bu tarz safsatalara mahal verilmemiş bu dinde. Ayrıca, neden böyle bir örnekle bize bir şeyler anlatılmaya çalışılmış derseniz. Kur'an kutsal kitap, Yüce Yaradanın sözleri, değil mi ? Peki böyle bir kitapta 1 tane bile boş söz olması yersizdir, 1 paragraf ile sizlere şunlar anlatılmış, 1 - islamda bir edep mevzu izah edilmiş, 2- Sizde böyle yapmayın, böyle böyle yapın, bu sizin için daha iyidir. Ayrıca doğrudan anlatılmamasını saçma bulan insanlara sesleniyorum, Kur'anda nasıl namaz kılındığı bile direkt açıklanmamıştır, bizde sünnete bakarak öğreniriz. Yani her şeyi direkt şöyle yapın diyerek bir tema oluşturmamış bir kitaptan bunu neden direkt bana izah etmiyorsun demek saçma olur. Ne dedik Kıssadan Hisse. Allah cümlemize ''SAMiMiYET'' nasip eylesin. Az bir edep, az bir muhabbet, az bir âşktan nasip alaydık. Gün imanımı kurtarsam yeter günü olduğu için maalesef buna vakit ayrılmıyor, üzücü : ) Okuduğun için sağ ol, iç sesini geri alabilirsin ^^